Sari direct la conținut

Euro 2024: Italia vs Albania – Squadra Azzurra, victorii pe linie contra „vulturilor”

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Italia – Albania, meci contând pentru Grupa B a turneului final al Campionatului European, este programat, sâmbătă, 15 iunie, de la ora 22:00, pe Westfalenstadion din Dortmund, şi va fi transmis în direct de Pro TV.

Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, are loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi aduce la start 24 de echipe (campioana en titre este Italia).

Italia, deţinătoarea trofeului, şi Albania, calificată din postura de câştigătoare de grupă preliminară, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale primei faze de la Euro 2024.

Italia s-a calificat la turneul final din Germania după ce a terminat pe locul 2 în Grupa C din preliminarii, cu 14 puncte, la egalitate cu Ucraina, care s-a clasat pe locul 3 (a avut avantajul meciurilor directe), dar cu şase mai puţine decât Anglia, care a câştigat grupa din care au mai făcut parte Macedonia de Nord şi Malta.

„Squadra Azzurra”, antrenată de Luciano Spalletti, s-a impus în partidele de verificare din luna martie, 2-1 cu Venezuela şi 2-0 cu Ecuador, care s-au jucat în SUA, iar în meciurile amicale din luna iunie, ambele disputate pe teren propriu, a remizat cu Turcia, scor 0-0, şi a câştigat cu Bosnia-Herţegovina, scor 1-0.

Italia ocupă locul 9 în clasamentul FIFA şi va mai juca în Grupa B de la Euro 2024 cu Spania (20 iunie) şi cu Croaţia (24 iunie).

Italia are în palmares două titluri continentale, cucerite în 1960 şi 2021, şi participă pentru a opta oară consecutiv la un turneu final de Campionat European.

Albania a ajuns la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 1 în Grupa E din preliminarii, cu 15 puncte, la egalitate cu Cehia (ambele s-au calificat direct la turneul final din Germania), şi peste Polonia (11p), Moldova (10p) şi Insulele Feroe (2p).

Reprezentativa condusă de fostul internaţional brazilian Sylvinho a pierdut ambele meciuri amicale din luna martie, 0-3 cu Chile (s-a jucat în Italia) şi 0-1 în deplasare cu Suedia, pentru ca în meciurile de pregătire din luna iunie să înregistreze două succese, 3-0 cu Liechtenstein şi 3-1 cu Luxemburg, ambele disputate în Ungaria.

„Vulturii” ocupă locul 66 în clasamentul FIFA şi vor mai juca în Grupa B de la Euro 2024 cu Croaţia (19 iunie) şi cu Spania (24 iunie).

Albania este la a doua participare la un Campionat European, după cea din 2016, când a terminat pe locul 3 cu 3 puncte într-o grupă cu Franţa (7p), Elveţia (5p) şi România (1p).

Cele două echipe naţionale s-au mai întâlnit de patru ori până acum, iar Italia s-a impus cu Albania de fiecare dată; ultima confruntare datează din 2022, când Squadra Azzurra s-a impus cu 3-1 într-un amical jucat la Tirana.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 1: victorie pentru Italia în meciul cu Albania.





Italia – Albania

1
Cotă

1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro