Sari direct la conținut

Simona Halep, din nou pe teren în fața fanilor din România: „Mă gândesc la revenire, nu la retragere”

HotNews.ro
Simona Halep, din nou pe teren în fața fanilor din România: „Mă gândesc la revenire, nu la retragere”
Andrei Pavel, Simona Halep, Steffi Graf și Andre Agassi. Foto: Inquam Photos / Mihaela Ionela Bobar

Simona Halep și Andrei Pavel vor juca sâmbătă, la Sports Festival, un meci demonstrativ împotriva legendarilor Steffi Graf și Andre Agassi, iar dubla campioană de Grand Slam a vorbit în fața fanilor prezenți la Cluj-Napoca.

Evenimentul din Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca poate fi urmărit în direct pe Pro Arena.

Simona Halep: „Voi face tot ce pot pentru a ne bucura din nou de niște meciuri, de niște victorii”

Cei aproximativ 9.000 de spectatori i-au scandat numele Simonei, iar aceasta a ținut un discurs emoționant. Momentul l-a făcut să lăcrimeze pe Stere Halep, tatăl fostei lidere WTA.

„Vreau să vă mulțumesc din suflet, mereu am avut parte de o primire aparte la Cluj. Astăzi sunt aici, bucuroasă să fiu din nou prezentă pe un teren de tenis, prezentă aici pentru a simți iubirea care mi-a lipsit în acești doi anui. Dar acum vreau să vorbim doar despre lucruri pozitive, despre bucuria de a fi pe teren, de a juca tenis. Mi-ați dat multă putere.

Nu vreau să sune a speech (discurs – n.r.) de retragere. Mă gândesc la revenire, nu la retragere. Cu siguranță, voi face tot ce pot pentru a ne bucura din nou de niște meciuri, de niște victorii. Și pentru a vă avea alături. E cel mai frumos sentiment.

Vreau să mulțumesc și familiei, mereu aici pentru a mă susține. Vă mulțumesc foarte mult pentru toată susținerea din acești doi ani. Vorbesc despre acești doi ani, fiindcă au fost doi ani greu. Haideți să ne bucurăm împreună!” – Simona Halep, la Sports Festival.

La acest eveniment mai sunt prezenți Ion Țiriac, Ilie Năstase, Virginia Ruzici, Horia Tecău, Raluca Olaru (va fi arbitru de scaun) sau Justin Gimelstob (campion la dublu mixt la Australian Open 1998 și Roland Garros, ambele în 1998).

Cine sunt Andre Agassi și Steffi Graf

Andre Agassi, supranumit The Punisher, și-a început cariera de tenismen în anii ‘80 și a devenit cunoscut nu doar pentru abilitățile sale excepționale pe teren, ci și pentru stilul său inconfundabil de joc, caracterizat de un retur de serviciu puternic și un backhand agresiv.

Are opt titluri de Grand Slam la activ, incluzând: Australian Open (1995, 2000), Roland Garros (1999), Wimbledon (1992) și US Open (1994, 1999). Agassi este primul jucător care a făcut Golden Slam – adică a câștigat toate Grand Slam-urile și medalia de aur olimpică în același an – precum și singurul om care a câștigat un Super Slam în carieră – toate Grand Slam-urile, plus medalia de aur olimpic și ATP Finals, toate în același an.

El a fost primul jucător care a câștigat toate cele patru competiții de simplu pe trei suprafețe diferite (hard, zgură și iarbă) și încă este americanul care a câștigat cel mai recent Openul Francez (1999) și Australian Open (2003). De asemenea, are 17 titluri de master și a făcut parte din echipele câștigătoare ale Cupei Davis în 1990, 1992 și 1995.

Agassi a ajuns pe locul 1 mondial pentru prima dată în 1995, și a revenit pe primul loc în 1999, iar pentru următorii patru ani s-a bucurat de cea mai de succes etapă din cariera sa. În 2006, Andre Agassi s-a retras oficial din tenis, punând capăt unei cariere impresionante.

Steffi Graf este una dintre cele mai mari și influente jucătoare de tenis din istorie, cu un palmares impresionant acumulat în perioada 1982 și 1999. Cunoscută pentru stilul său agresiv și pentru abilitățile sale deosebite, Graf a câștigat un total de 22 de titluri de Grand Slam, inclusiv fiecare dintre cele patru turnee majore.

Ea a realizat „Golden Slam” în 1988, câștigând toate cele patru turnee de Grand Slam și medalia de aur olimpică în același an. Steffi Graf s-a retras din tenis în 1999, după ce a ocupat locul întâi în clasamentul WTA pentru un record de 377 de săptămâni.

Steffi Graf continuă să fie implicată în diverse activități caritabile și formează împreună cu Andre Agassi unul dintre cele mai faimoase cupluri din lumea tenisului.

INTERVIURILE HotNews.ro