Sari direct la conținut

Euro 2024: Olanda, victorie cu Polonia după ce a întors scorul

HotNews.ro
Euro 2024: Olanda, victorie cu Polonia după ce a întors scorul
Olanda, nationala de fotbal. Foto: Bagu Blanco / PRESSINPHOTO / imago sportfotodienst / Profimedia

Naționala Olandei a învins selecționata Poloniei, scor 2-1, în primul meci disputat în Grupa D la Campionatul European de fotbal. Partida s-a jucat pe Volksparkstadion din Hamburg.

Olanda vs Polonia 2-1, în grupe la EURO 2024

Cu Robert Lewandowski pe bancă (s-a accidentat în amicalul cu Turcia), Polonia a deschis scorul prin Adam Buska (’16), care a punctat cu o lovitură de cap după un corner executat excelent de Piotr Zielinski.

Olanda a avut numeroase ocazii în prima repriză, însă a înscris o singură dată: Szczesny nu a putut interveni la șutul deviat al lui Cody Gakpo (’29).

Intrat pe teren în minutul 81, Wout Weghorst (’83) a marcat golul decisiv la prima sa atingere de balon.

Verbruggen, cel mai tânăr portar de la turneul final din Germania, a intervenit la șutul lui Swiderski din minutul 89 și trupa lui Ronald Koeman a obținut trei puncte foarte importante.

Au evoluat echipele:

POLONIA: Szczesny – Bednarek, Salamon (Bereszynski 86), Kiwior – Frankowski, Zielinski (Piotrowski 78), Romanczuk (Slisz 55), Zalewski – Urbanski (Swiderski 55), Buksa, S. Szymanski (Moder 46). Selecționer: Michal Probierz


OLANDA: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake (van de Ven 87) – Reijnders, Schouten, Veerman (Wijnaldum 62) – Simons (Malen 62), Depay (Weghorst 81), Gakpo (Frimpong 81). Selecționer: Ronald Koeman.

Tot în Grupa D, Austria și Franța se vor duela luni, de la ora 22:00, pe Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf.

INTERVIURILE HotNews.ro