Sari direct la conținut

Euro 2024: România vs Ucraina – Debut dificil pentru „tricolori”

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România – Ucraina, meci contând pentru Grupa E a turneului final al Campionatului European, este programat, luni, 17 iunie, de la ora 16:00, pe Allianz Arena din Munchen, şi va fi transmis în direct de Pro TV.

Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, are loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi aduce la start 24 de echipe (campioana en titre este Italia).

România, calificată din nou la Campionatul European după o pauză de opt ani, şi Ucraina, ajunsă la turneul final din Germania cu mari emoţii, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide ale acestei faze de la Euro 2024.

România s-a calificat la turneul final din Germania după ce a câştigat Grupa I în preliminarii, cu 22 de puncte, cu cinci peste a doua clasată, Elveţia (din grupă au mai făcut parte Israel, Belarus, Kosovo şi Andorra), în condiţiile în care n-a pierdut deloc (şase victorii şi patru rezultate de egalitate) şi a primit doar cinci goluri.

Naţionala condusă de Edi Iordănescu nu a reuşit să câştige nici măcar unul dintre cele patru meciuri amicale disputate în 2024: în luna martie a remizat acasă cu Irlanda de Nord, scor 1-1, apoi a pierdut cu Columbia pe teren neutru, la Madrid (Spania), scor 2-3, iar în luna iunie a terminat la egalitate, în Ghencea, 0-0 cu Bulgaria şi tot 0-0 cu Liechtenstein.

„Tricolorii” sunt pe locul 46 în clasamentul FIFA şi vor mai juca în grupa E de la Euro 2024 cu Belgia (22 iunie) şi Slovacia (26 iunie).

România a mai participat la cinci turnee finale continentale, primul în 1984 şi ultimul în 2016, reuşind să treacă o singură dată de faza grupelor, în 2000, când a fost eliminată în sferturile de finală de Italia (scor 0-2).

Ucraina s-a calificat la Euro 2024 după ce a câştigat play-off-ul B din Nations League, în care a trecut în semifinale de Bosnia-Herţegovina, scor 2-1 în deplasare, şi în finală de Islanda, scor 2-1 pe teren propriu (s-a jucat la Wroclaw, în Polonia).

Viitoarea adversară a României de la Euro 2024 s-a clasat pe locul 3 în Grupa C din preliminarii, cu 14 puncte, la egalitate cu Italia, care a terminat pe locul 2, avantajată de rezultatele meciurilor directe, şi cu şase mai puţine ca Anglia, care a ocupat locul 1.

Reprezentativa antrenată de Serhii Rebrov a disputat trei meciuri de pregătire în 2024, toate în luna iunie şi toate în deplasare, 0-0 cu Germania, 1-3 cu Polonia şi 4-0 cu Moldova.

Ucraina, care este pe locul 22 în clasamentul FIFA, va mai juca în Grupa E de la Euro 2024 cu Slovacia (21 iunie) şi cu Belgia (26 iunie).

Ucraina a mai participat la trei ediţii ale Campionatului European, în 2012, 2016 şi 2021, la ultima dintre ele ajungând în sferturile de finală (0-4 cu Anglia).

Cele două echipe naţionale s-au mai întâlnit de cinci ori, doar în partide amicale (câte două victorii pentru fiecare dintre ele şi o remiză); ultima confruntare a avut loc în 2016, la Torino, înainte de Euro 2016, când Ucraina s-a impus cu România, scor 4-3.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru Ucraina în meciul cu România.





România – Ucraina

X2
Cotă

1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro