Sari direct la conținut

Portugalia, victorie dramatică împotriva Cehiei – Bornă impresionantă atinsă de Cristiano Ronaldo

HotNews.ro
Foto: Hájek Ondřej / ČTK / Profimedia
Jucătorii Portugaliei Foto: Hájek Ondřej / ČTK / Profimedia

Portugalia a obținut un succes la debutul la EURO 2024, după ce s-a impus dramatic în fața Cehiei, scor 2-1, în cel de-al doilea meci al grupei F.

Portugalia – Cehia 2-1

Portugalia a dominat de la un capăt la celălalt duelul contra Cehiei, însă elevii lui Roberto Martinez s-au întrecut în ratări pe Red Bull Arena din Leipzig.

La pauză, lusitanii expediaseră 10 șuturi la poarta lui Stanek, în timp ce jucătorii Cehiei au avut puține momente în care au trecut de jumătatea proprie.

În a doua repriză, contrar cursului jocului, Cehia a fost cea care a deschis scorul. Lukas Provod, fotbalistul care evoluează la Slavia Praga, a marcat cu un șut frumos plasat din marginea careului de 16 metri (min 62).

Bucuria acestora nu a durat mult. Șapte minute mai târziu, Portugalia a restabilit egalitatea, după ce Hranac și-a înscris în proprie poartă.

Până la final, Portugalia a forțat victoria, iar în minutul 87 Diogo Jota a înscris, însă reușita acestuia a fost anulată pentru ofsaid.

În cele din urmă, lovitura de grație a venit. Intrat pe teren în minutul 90, în locul lui Vitinha, Francisco Conceicao a adus victoria pentru portughezi, în al doilea minut de prelungire.

În seara în care Portugalia a jucat primul meci la EURO 2024, Cristiano Ronaldo a bifat o bornă impresionantă. Ajuns la vârsta de 39 de ani, lusitanul a devenit primul fotbalist din lume care participă la șase turnee finale europene (2004, 2008, 2012, 2016, 2020 și 2024).

Grupa F, clasament

1. Turcia 3p

      2. Portugalia 3p

      3. Cehia 0p

      4. Georgia 0p.

      INTERVIURILE HotNews.ro