Sari direct la conținut

Un motociclist de 9 ani a murit într-un accident. „Mi se rupe inima pentru că am fost idolul lui și avea numărul meu”

HotNews.ro
Un motociclist de 9 ani a murit într-un accident. „Mi se rupe inima pentru că am fost idolul lui și avea numărul meu”
Un copil de 9 ani a murit la antrenamentele pentru o cursă de motociclism

Un motociclist argentinian în vârstă de nouă ani a murit după ce a suferit răni grave într-un accident în timpul unei sesiuni de antrenament la o competiție de juniori din Brazilia.

Lorenzo Somaschini concura vinerea trecută în antrenamentele libere pentru Honda Junior Cup, unul dintre cele mai mari evenimente de curse pentru tineri din regiune, când s-a accidentat pe circuitul Interlagos din Sao Paulo, scrie BBC.

Somaschini, din Rosario, a fost transportat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde a murit luni, potrivit organizatorilor evenimentului, SuperBike Brazil.

Oficialii evenimentului au declarat că Somaschini a primit imediat îngrijiri medicale și a fost inițial stabilizat, dar starea sa s-a înrăutățit apoi și a fost mutat la terapie intensivă sâmbătă.

„Toți cei din echipa SuperBike Brazil sunt consternați de acest eveniment și ne exprimăm sincerele noastre regrete față de toată familia și prietenii lui Lorenzo”, au declarat organizatorii într-un comunicat.

Cunoscut sub numele de Lolo, pilotul junior avea numărul 99 pe motocicleta sa, în semn de omagiu pentru triplul campion mondial de MotoGP Jorge Lorenzo.

Cavalerul spaniol retras din activitate a declarat pe Instagram: „Mi se rupe inima pentru că am fost idolul lui și avea numărul meu. Din păcate, motocicletele ne pot da totul, în orice moment. O îmbrățișare foarte mare familiei”.

Junior Honda Cup este un eveniment pentru piloții cu vârste cuprinse între opt și 16 ani care conduc motociclete modificate cu pedale și ghidon special adaptate, care pot atinge viteze de până la 100 km pe oră.

foto: Andrii Shevchuk | Dreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro