Sari direct la conținut

Germania, prima selecționată calificată în optimile EURO 2024 – Victorie fără gol primit pentru gazda turneului

HotNews.ro
oto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Naționala Germaniei Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Germania s-a calificat oficial în optimile Campionatului European, după ce a învins selecționata Ungariei, scor 2-0, într-un meci din cadrul grupei A.

Germania – Ungaria 2-0

Selecționata pregătită de Julian Nagelsmann este prima națiune calificată în faza optimilor de finală la EURO 2024.

Gazda competiției și-a confirmat statutul de favorită și a obținut a doua victorie consecutivă la acest turneu final.

După 5-1 în fața Scoției, naționala „Panzerelor” a câștigat fără mari emoții duelul cu Ungaria, la capătul unui meci controlat de nemți.

Jamal Musiala, jucătorul care a marcat și în meciul de deschidere al EURO 2024, a deschis scorul pentru Germania în minutul 22, din pasa lui Ilkay Gundogan.

În prelungirile primei reprize, fanii nemți au fost reduși la tăcere după ce Sallai a restabilit egalitatea, însă suporterii națiunii gazdă și-au revenit după ce reușita maghiarului a fost anulată pentru ofsaid.

Repriza secundă a fost controlată la discreție de Germania, care și-a securizat victoria în minutul 67, prin Ilkay Gundogan.

Scor final 2-0, iar Germania face maxim de puncte după primele două etape, calificându-se astfel în faza optimilor de finală.

Din cadrul grupei A mai fac parte Elveția și Scoția, care se vor duela tot miercuri, de la ora 22:00. Elveția are 3 puncte după victoria cu Ungaria din primul joc, în timp ce scoțienii sunt fără punct.

Grupa A, clasament

1. Germania 6p / 2 meciuri jucate

      2. Elveția 3p / 1mj

      3. Scoția 0p / 1mj

      4. Ungaria 0p / 2mj.

      INTERVIURILE HotNews.ro