Sari direct la conținut

Ce îi așteaptă pe zecile de mii de români care vor veni miercuri la meciul România-Slovacia de la EURO 2024. Imaginile de coșmar descrise de jurnaliști

HotNews.ro
Ce îi așteaptă pe zecile de mii de români care vor veni miercuri la meciul România-Slovacia de la EURO 2024. Imaginile de coșmar descrise de jurnaliști
Suporterii englezi și danezi s-au strâns în Frankfurt

Un reporter Daily Mail a fost în Frankfurt înainte de meciul dintre Anglia și Danemarca (1-1) de joia trecută, de la EURO 2024. Aici va juca România miercuri partida decisivă contra Slovaciei.

Zeci de mii de suporteri români sunt așteptați miercuri la Frankfurt în tribune la meciul România-Slovacia din grupa E de la EURO 2024.

În urmă cu aproape o săptămână, jurnaliștii britanici descriau în termeni șocanți peisajele găsite pe străzile orașului german. Droguri și prostituție.

„Un bărbat zace prăbușit la intrarea în gara principală din Frankfurt, în timp ce, la câțiva metri distanță, o femeie trage pe nas droguri, în timp ce grupuri de fani englezi trec pe lângă ei în drum spre Euro. Chiar de-a lungul acestei perechi, alte două persoane, ale căror fețe poartă urmele anilor de abuz de droguri, s-au prăbușit ca niște zombi”. Așa începe articolul publicat joia trecută de tabloidul britanic Daily Mail.

Continuarea e pe același ton. „Bine ați venit în așa-numita „Zonă Zombie” din Bahnhofsviertel Frankfurt, cartierul tradițional cu lumini roșii al orașului din centrul Germaniei, situat pe râul Main, care, mai nou, a căzut în ghearele unor probleme îngrozitoare cu drogurile. Aceasta este Germania pe care organizatorii Euro 2024 nu au promovat-o – dar care va fi văzută de miile de fani ai Angliei care se vor aduna în oraș pentru meciul de astăzi împotriva Danemarcei”.

E același în care, pe 26 iunie, de la ora 19.00, România va întâlni Slovacia, în ultimul meci din grupa E a Euro 2024. Și atunci, sunt așteptați zeci de mii de suporteri la meci.

Daily Mail: 5.000 de dependenți de droguri

Pe doar câteva străzi din centrul orașului, se estimează că în prezent există aproximativ 5.000 de dependenți de droguri care au făcut din străzile din centrul orașului Frankfurt casa lor și ale căror obiceiuri sunt alimentate de aproximativ 300 de traficanți, scrie Daily Mail, care nu oferă însă nicio sursă pentru aceste date.

Statisticile poliției arată că în fiecare an sunt raportate 10.000 de infracțiuni, inclusiv 1.100 de agresiuni, 900 de furturi din buzunare și 250 de jafuri stradale. Poliția se străduiește să controleze haosul, iar eforturile recente s-au soldat cu 418 dosare penale, 86 de contravenții, 78 de arestări, notează sursa citată.

Vorbind pentru MailOnline, Peter Postleb, în vârstă de 75 de ani, un expert în securitate locală și fost consilier al primarului din Frankfurt, a declarat: „Crack-ul joacă un rol din ce în ce mai important. O zecime de gram costă astăzi între 10 și 15 euro. Și, bineînțeles, crack-ul este foarte periculos pentru că îi face pe oameni agresivi și oamenii sunt cu adevărat nebuni’.

‘Consumatorii care iau crack pentru o perioadă lungă de timp au cu toții un fel de daune în psihicul lor și sunt foarte agresivi și au nevoie de crack din nou și din nou, pentru că efectul nu durează mult timp.

‘În trecut, consumatorii de heroină erau mai degrabă pasivi. Dar dependenții de crack sunt foarte agresivi. Deci acesta este un punct care a contribuit la deteriorarea zonei’.

Postleb mai spune că situația a fost agravată de pandemia de Covid.

Fanii englezi au făcut spectacol înainte de meci

Un fan al Angliei topless s-a aruncat cu burta în sus într-o fântână din centrul orașului Frankfurt, în timp ce mulțimea de suporteri îl aclamau cântând „Phil Foden’s On Fire” (Phil Foden, atacantul Angliei, e în flăcări, n.red.)

Orașul german s-a transformat într-o mare de roșu și alb în timp ce mii de fani ai celor Trei Lei au coborât pe străzile sale înaintea confruntării de la Euro cu Danemarca.

Emoționați să își vadă echipa jucând al doilea meci din faza grupelor pe Frankfurt Arena, fanii au început să bea mai devreme și au invadat orașul cu steagurile Angliei.

foto: Profimedia

INTERVIURILE HotNews.ro