Sari direct la conținut

EURO 2024. Azi marele meci: România înfruntă Belgia pentru un loc în optimi / Cum ne calificăm + scenariul horror care ne trimite acasă și cu 4 puncte

HotNews.ro
Eduard Iordănescu, ce victorie!
Eduard Iordănescu, ce victorie! Foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

România înfruntă Belgia în etapa a doua a grupei E de la Euro 2024. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 22:00, în direct pe Pro TV și LIVE aici, pe Hotnews și pe siteul nostru de sport, GOLAZO.ro.

„Tricolorii” au debutat cu un senzațional 3-0 cu Ucraina în startul turneului. Acum vor da peste cea mai puternică formație a grupei, Belgia, locul 3 în clasamentul FIFA.

Selecționata antrenată de italianul Domenico Tedesco nu are însă cel mai bun start de turneu. A pierdut în primul meci cu Slovacia, 0-1, și e obligată să câștige dacă vrea să mai spere la calificare. Dacă pentru noi e suspans, pentru ei este crucial. 

În echipa României ar putea apărea din primul minut Valentin Mihăilă, care a lipsit la duelul cu Ucraina din cauza unor probleme medicale. Este apt de joc și i-ar putea lua locul lui Florinel Coman pentru a aduce un plus de viteză în ofensivă.

Calcule: cum se califică România în optimi

Situația s-a complicat în grupa noastră după ce Ucraina a reușit s-o învingă pe Slovacia, scor 2-1. 

Ce e sigur e că România se va califica în optimi dacă va obține un punct din ultimele două meciuri.

Un singur scenariu horror ne poate trimite acasă chiar și cu 4 puncte. Se adeverește doar dacă toate cele 4 formații vor încheia grupa la egalitate, iar România pierde la cel puțin 6 goluri cu Belgia.

În acea situație, România ar avea cel mai slab golaveraj din grupă (-3), sub Ucraina (-2) și Slovacia (0).

Echipele probabile: 

ROMÂNIA: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș

Selecționer: Edward Iordănescu

BELGIA: Casteels – Castagne, Debast, Faes, Theate – Tielemans, Onana – Doku, De Bruyne, Trossard – Lukaku

Selecționer: Domenico Tedesco

Întreaga zi puteți urmări pregătirile, reportajele de la jurnaliștii noștri din cantonamentul ”naționalei” din Germania, știrile și calculele pe siteul nostru de sport, GOLAZO.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro