Sari direct la conținut

CALCULE: Primele evenimente la ”națională” / Iordănescu supărat, Ianis, criticat pentru că a plecat la vestiare în timp ce colegii cântau cu fanii / Dacă facem egal în ultimul meci, putem termina grupa și pe primul loc

HotNews.ro
CALCULE: Primele evenimente la ”națională” / Iordănescu supărat, Ianis, criticat pentru că a plecat la vestiare în timp ce colegii cântau cu fanii /  Dacă facem egal în ultimul meci, putem termina grupa și pe primul loc
Edward Iordănescu / Sursă foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Am rămas pe primul loc, dar România a pierdut sîmbătă, la Koln, în fața Belgiei, după un meci în care adversarii au fost superiori. Intrăm cu șanse aproape egale, patru echipe ale grupei, în ultima rundă. Dar, pe noi și pe slovaci, un meci egal ne califică 100%. Toate calculele pe siteul nostru de sport, GOLAZO.ro.

Calcule: cu un egal cu un Slovacia mergem sigur în ”optimi”

  • România – Belgia s-a încheiat 0-2 și acum avem nevoie de un egal cu Slovacia pentru a fi 100% siguri că mergem mai departe, în optimile de finală EURO 2024.
  • În acest moment, toate echipele din grupă au câte trei puncte. Dar golaverajul nostru e 3-2.
  • Dacă ambele echipe ar lua un punct la Frankfurt, s-ar califica împreună.
  • Un egal în ultima etapă îi poate duce pe „tricolori” chiar pe primul loc!
  • România se poate califica mai departe chiar și cu o înfrângere. Toate calculele pe siteul nostru de sport, GOLAZO.ro.

„Cum vor juca România – Slovacia când le ajunge ambilor un meci egal pentru o calificare în timp ce lupta deschisă le poate încurca pe oricare dintre ele?”

În aceste condiții, jurnalistul Dan Udrea rostește o întrebare dificilă: ”jucăm onest, noi și slovacii, atâta vreme cât ne ajunge ambilor un egal?”.

„Un meci egal și ne calificăm 100%. Și noi, dar și slovacii. Locul e chiar prea puțin important pentru niște naționale care ajung rar spre foarte rar la un turneu final. Contează doar să fim în optimi”.

„Întrebarea e ce preferăm? Să jucăm onest și să se decidă totul doar pe teren, caz în care trebuie să luăm în calcul și un eventual eșec și o posibilă eliminare? Sau o remiză de salon, care ne-ar garanta prezența în optimi, dar sigur ar atrage toate comentariile negative ale multora care ne vor arăta cu degetul?”, scrie ziaristul.

Hagi a vrut mult, n-a reușit, a plecat repede la vestiar

Introdus spre finalul meciului, Ianis Hagi a jucat cu mare ambiție, s-a zbătut, dar nu a avut reușite deosebite. El a plecat, după fluierul final, aproape imediat la vestiar, relatează siteul nostru de sport. Ianis a stat un pic în fața peluzei „tricolore” apoi, vizibil abătut, a plecat la vestiar. În acest timp, colegii săi au continuat să cânte alături de fani, în semn de păstrare a legăturii intense formate în aceste două meciuri, când românii au dominat și stadionul de la Munchen și cel de la Koln.

Fotbalistii romani printre care Răzvan Marin saluta suporterii dupa meciul de fotbal dintre Belgia si Romania, contand pentru UEFA EURO 2024, desfasurat pe Stadionul Cologne din Koln, sambata 22 iunie 2024.,Foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia
Fotbalistii romani printre care Răzvan Marin saluta suporterii dupa meciul de fotbal dintre Belgia si Romania, contand pentru UEFA EURO 2024, desfasurat pe Stadionul Cologne din Koln, sambata 22 iunie 2024.,Foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

 Drăgușin: „Ei au fructificat mai bine ocaziile”

După meci, fundașul „tricolorilor” Radu Drăgușin s-a arătat puțin deranjat de faptul că ai săi colegi nu au reușit să marcheze din puținele (dar marile) ocazii avute. „Ei au fructificat mai bine ocaziile”, a declarat Drăgușin. „Astăzi ne-a lipsit ceva și nu am reușit să o facem. Dar, în continuare, am cea mai mare încredere în colegii mei”, a declarat el.

Radu Drăgușin. Foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia
Radu Drăgușin. Foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Cea mai mare ocazie a României i-a aparținut lui Dennis Man, care a ratat singur cu Casteels. De asemenea, Mihăilă a gestionat greșit o fază la care scăpase și el singur cu portarul belgian. Chiar și Drăgușin a avut o ocazie, când a reluat cu capul și a scos portarul Casteels, dar aceasta a fost o ocazie greu de folosit altfel, pentru că Drăgușin era într-o poziție dificilă.

Iordănescu susține că le-a cerut să nu joace pe contre, dar asta s-a întâmplat

  • Edward Iordănescu nu a fost mulțumit că în repriza a doua am jucat pe contre cu Belgia.
  • Selecționerul a accentuat: „Nu trebuia să jucăm astfel împotriva unui adversar cu atâta viteză și cu o asemenea capacitate de a juca mingile decisive”.
  • Iordănescu și-a lăudat echipa „Le mulțumesc pentru că tot ce au avut mai bun au dat, le mulțumesc pentru că atât cât am putut nu am cedat, ne-am luptat, chiar dacă da, în multe momente s-a văzut o diferență”.

Clasamentul, reacțiile zilei și toate evenimentele, de la corepondenții din Germania ai siteului nostru de sport, GOLAZO.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro