Sari direct la conținut

VIDEO Campioană surprinzătoare la WTA Birmingham

HotNews.ro
Yulia Putintseva
Yulia Putintseva / Sursa foto: Anna Gowthorpe / Shutterstock Editorial / Profimedia

Yulia Putintseva a câștigat primul său titlu din carieră pe iarbă, ocupanta locului 41 din ierarhia mondială cucerind trofeul de la WTA Birmingham (de categorie „250”).


Yulia Putintseva, campioană la WTA Birmingham, după o finală cu Ajla Tomljanovic


Sportiva care reprezintă Kazahstanul a trecut în două seturi, scor 6-1, 7-6(8), de jucătoarea Alja Tomljanovic. Finala a durat o oră și 27 de minute.


Interesant este faptul că sportiva mai scundă (Yulia are doar 1,63 metri) s-a prezentat mult mai bine în gameurile de serviciu.


Sportiva din Australia (31 de ani / 1,80 metri) a avut mari probleme de la lansare pe durata finalei de duminică, Tomljanovic câștigând doar 26,1% din punctele disputate cu al doilea serviciu.


De asemenea, Ajla a stat mai slab decât adversara și pe primul serviciu.


În vârstă de 29 de ani, Putintseva are trei titluri câștigate până acum în carieră, acesta fiind primul pe iarbă: 2024 – Birmingham / 2021 – Budapesta / 2019 – Nurnberg.


Rezumatul finalei dintre Putintseva și Tomljanovic

Rothesay Classic Birmingham este un turneu din categoria WTA 250 care s-a disputat în perioada 17-23 iunie. S-a jucat pe iarbă, iar turneul a avut premii totale în valoare de $267,082.

La startul turneului de la Birmingham (pregătitor pentru Wimbledon) s-au aflat jucătoare precum Jelena Ostapenko, Karolina Pliskova, Elise Mertens, Sorana Cîrstea, Anastasia Potapova sau Barbora Krejcikova.

INTERVIURILE HotNews.ro