Sari direct la conținut

EURO 2024 – Panduru: „Se va vorbi 40 de ani dacă iese X la Slovacia-România”

HotNews.ro
EURO 2024 – Panduru: „Se va vorbi 40 de ani dacă iese X la Slovacia-România”
Basarab Panduru și Florin Răducioiu / Sursă: Inquam Photos / George Calin

Fostul mare fotbalist Basarab Panduru a spus, la Prima Sport, că, în opinia lui, riscul de imagine al unui noncombat în jocul de miercuri este uriaș. Discuții vin pe fondul realității că egalul convine atât Slovaciei, cât și României. La egalitate pe teren, ambele merg mai departe, în „optimi”.

Slovacia și România au pornit ca ”mezinele” Grupei E a turneului final. Valoarea lotului și forma sportivă a fotbaliștilor Belgiei și Ucrainei era mult mai mare. 

Însă, după două runde disputate, în Grupa E toate cele 4 echipe au câte 3 puncte. Asta înseamnă că România și Slovacia sunt 100% calificate dacă fac un meci egal, indiferent ce rezultat va fi atât în meciul Belgia – Ucraina, cât și în celelalte grupe. Certitudinea calificării la meci egal este livrată de sistemul de calificare în ”optimi”, unde merg primele două echipe din fiecare grupă și 4 dintre cele 6 echipe clasate pe locul 3. 

Această ”convergență de interese” a celor doi adversari de miercuri a trezit o puternică discuție în spațiul fotbalistic internațional. Mai au interesul România și Slovacia să riște necalificarea, dacă un noncombat le aduce calificarea?

„Pare blatul perfect”

Printre primii care au publicat în spațiul online un comentariu despre o un posibil non-combat convenabil între Slovacia și România s-a aflat jurnalistul spaniol Alexis Maria Martin-Tamayo Blazquez, cunoscut pe rețelele de socializare sub numele MisterChip.

„Cu un egal, Slovacia și România merg în optimi, iar dacă și Belgia face X, cele trei echipe termină grupa peste Ucraina. Pare blatul perfect”, a scris jurnalistul spaniol pe rețeaua X.

Ce crede „Pandi” 

Fostul mare fotbalist Basarab Panduru a vorbit și el, la Prima Sport, despre remiza care le califică sigur pe Slovacia și România în fazele superioare de la Euro. Panduru este unul dintre cei mai direcți analiști invitați la televiziuni, o prelungire a stilului său franc păstrat și de-a lungul carierei de fotbalist.

Fostul jucător și antrenor a remarcat cum casele de pariuri au coborât cota unui X, ceea ce înseamnă că egalul este previzibil. Siteul nostru de sport, GOLAZO.ro a explicat ce semnifică scăderea cotei.

”Este aproape imposibil să nu se întâmple ceva de genul ăsta la cota asta. Ce să ne asumăm? O să vorbească toată lumea şi peste 40 de ani despre meciul ăsta , dacă va fi egal”, a spus Basarab Panduru.

Puteți vedea aici cazurile în care echipe cu blazon au preferat să joace ”strategic” când a fost nevoie. 

INTERVIURILE HotNews.ro