Sari direct la conținut

Perfect pentru România! Calcule actualizate pe siteul nostru de sport: După Croația – Italia 1-1 aseară, mai avem nevoie de un singur lucru pentru calificare

HotNews.ro
După golul Ungariei din ultimul minut, luni seara a venit un nou gol în ultimul minut, cel al italianului Zaccagni, care este perfect pentru România, apropiindu-i și mai mult pe „tricolori” de calficarea în „optimi”, reiese din analiza site-ului nostru de sport GOLAZO.ro.
Echipa României la Euro 2024. Foto: Profimedia
Echipa României la Euro 2024. Foto: Profimedia

E sigur acum: „tricolorii” se pot califica în optimi la Euro 2024 chiar și în cazul unei înfrângeri! În grupa B, meciul de luni seară Croația – Italia a avut derulare optimă pentru noi. Croația a condus, dar, literalmente la ultima fază, Italia a egalat. Asta a lăsat Croația cu doar 2 puncte, pe locul 3 în grupă. Așadar, avem deja două echipe, Ungaria și Croația, cu punctaj și golaveraj sub România pe locul 3, chiar și dacă România pierde ultimul meci. 

Dar să vedem cum arată calculele la zi. 

În cazul unei victorii cu Slovacia: România face 6 puncte câștigă grupa E dacă Belgia nu câștigă cu Ucraina, caz în care belgienii fac 6 puncte și avantaj, astfel că noi vom termina pe locul 2.

La egal cu Slovacia, România va face 4 puncte câștigă grupa dacă Ucraina și Belgia termină la egalitate, iar „tricolorii” marchează cel puțin același număr de goluri pe care îl reușesc și „dracii roșii” în ultima rundă.

Ce se întâmplă dacă noi pierdem cu Slovacia

Acum trecem la situația în care România pierde în ultima rundă cu Slovacia, rezultat care ne aruncă pe locul 3 DACĂ Belgia o învinge pe Ucraina. Altfel suntem într-un scenariu „negru”, pentru că, dacă pierdem noi cu Slovacia, iar Ucraina bate sau scoate un egal, noi vom termina ultimii în grupă și nu ne calificăm.

Să stăm cu ochii pe meciurile din celelalte grupe. Pentru că mai avem nevoie însă ca unul dintre următoarele 4 lucruri să se întâmple pentru a fi siguri de calificare și într-un scenariu de coșmar:

  1. Grupa C: Doar una dintre Anglia și Danemarca pierde cu Slovenia, respectiv Serbia;
  2. Grupa D: Austria pierde cu Olanda. Dacă pierde cu același scor ca România, departajarea se va face după clasamentul fair-play unde suntem avantajați. „Tricolorii” au luat doar 3 „galbene”, în timp ce austriecii au încasat 7;
  3. Grupa E: Belgia o învinge pe Ucraina;
  4. Grupa F: Portugalia nu pierde cu Georgia.

Vești proaspete din tabăra „tricolorilor”, pe site-ul nostru de sport

INTERVIURILE HotNews.ro