Sari direct la conținut

Austria se califică spectaculos în optimi și câștigă grupa la EURO 2024 – Franța, încă o dezamăgire

HotNews.ro
Foto: Sunday Alamba / AP / Profimedia
Naționala Austriei Foto: Sunday Alamba / AP / Profimedia

Naționala Franței a produs o nouă dezamăgire la EURO 2024 și a remizat cu Polonia, scor 1-1. În cadrul aceleiași grupe, Austria a obținut calificarea în optimi, după un succes spectaculos în fața Olandei, scor 3-2.

Franța – Polonia 1-1 / Olanda – Austria 2-3

Franța a confirmat marți seară forma slabă pe care o traversează la acest Campionat European, după ce a remizat în ultimul meci al grupei D la EURO 2024, cu Polonia.

Kylian Mbappe a reușit să spargă gheața și să marcheze în sfârșit la EURO, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri (min 56), în urma unui fault în careu comis asupra lui Ousmane Dembele.

În minutul 79 al partidei, Robert Lewandowski a restabilit egalitatea, tot din penalty, după ce inițial ratase. Lovitura de la 11 metri s-a repetat pentru că portarul Franței nu a rămas pe linia porții.

În cadrul aceleași grupe s-a mai disputat și meciul dintre Olanda și Austria.

Partida a început cu un autogol al lui Malen după doar 6 minute, însă olandezii au restabilit egalitatea imediat după pauză, mai exact în minutul 47, prin Gakpo.

Surprinzător însă, tot Austria a fost cea care a trecut la conducere în minutul 59, în urma unei faze finalizate de Romano Schmid.

Portocala Mecanică nu a renunțat și a revenit în meci grație reușitei lui Memphis Depay (min 75), însă scorul final a fost stabilit de Sabitzer, care a punctat în minutul 80 spectaculos.

EURO 2024, rezultate Grupa D

Austria – Franța 0-1

Polonia – Olanda 1-2

Olanda – Franța 0-0

Polonia – Austria 1-3

Franța – Polonia 1-1

Olanda – Austria 2-3

EURO 2024, clasament Grupa D

1 Austria 6p

2 Franta 5p

3 Olanda 4p

4 Polonia 1p.

INTERVIURILE HotNews.ro