Sari direct la conținut

Ce a remarcat un important comentator despre ce ne-a dat VAR în Slovacia-România: „Nu juri că a fost penalty la prima vedere”

HotNews.ro
Ce a remarcat un important comentator despre ce ne-a dat VAR în Slovacia-România: „Nu juri că a fost penalty la prima vedere”
Slovacia-România/Profimedia

Scriitorul Radu Paraschivescu a lăudat inspirația lui Edward Iordănescu de a-l folosi pe Ianis Hagi încă din primele minute ale partidei Slovacia-România.

„Ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi dictat penalty-ul împotriva noastră? (adică dacă nu se dădea penalty, n.red.). Nu juri că a fost penalty la prima vedere. Al doilea contact este în careu. Altfel, greșim și noi și slovacii, noi greșim mai mult, încercăm și noi pase de 40 de metri și greșim, sigur, e presiunea, dar e o formație de calibrul nostru”, a declarat scriitorul Radu Paraschivescu, în direct la Digisport.

Scriitorul, care este și un apreciat analist de fotbal, a mai remarcat ceva.

„Lui Iordănescu i-a ieșit pasiența cu Hagi, a clarificat, a scos penaltyul”. În alte interpretări ale fazei, penalty-ul acordat de VArR a fost unul generos cu noi, pentru că faultul ar fi început în afara careului.

Un fost arbitru internațional a explicat pentru GOLAZO.ro de ce decizia corectă era cea luată inițial de centralul partidei:

„Nu este penalty pentru că cei din camera VAR au considerat fault la al doilea contact între jucători. Doar că al doilea contact nu e inițiat de slovac, ci de Ianis.

Fundașul slovac nu își mișcă piciorul după intervenția inițială. Astfel, faultul trebuia acordat la primul contact și trebuia menținută decizia luată de arbitrul din teren: lovitură liberă pentru România”.

INTERVIURILE HotNews.ro