Sari direct la conținut

ROMÂNIA – SLOVACIA. Ce ghinion: ne-am aflat toți posibilii adversari din faza optimilor de la Euro 2024 și unul singur e accesibil. Plus, suspiciuni în presa belgiană

HotNews.ro
Astăzi, România întâlnește Slovacia în meciul calificării. Partida e de la ora 19, în direct la TV pe ProTV și LIVE aici și pe siteul nostru de sport GOLAZO.ro. După ce ieri s-au încheiat încă două grupe, știm ce echipe putem întâlni în „optimi”, dacă mergem mai departe. Între timp, presa belgiană aruncă semne de întrebare asupra corectitudinii partidei de diseară.
Naționala României Sursă foto: Inquam Photos / Stefan Constantin
Naționala României Sursă foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Pe lista posibililor adversari apare un singur nume accesibil: Slovenia. Și 4 „mari forțe” ale fotbalului: Spania, Anglia, Franța și Olanda. Ce șanse avem să le întâlnim pe fiecare, conform analizei siteului nostru de sport GOLAZO.ro.

Trei variante pentru „tricolori”

În funcție de locul pe care va încheia astăzi în grupa E, România poate da peste următorii adversari:

  • locul 1 – putem juca împotriva Olandei sau a Sloveniei;
  • locul 2 – vom înfrunta Franța;
  • locul 3 – putem întâlni Spania sau Anglia.

Practic, în acest moment fiecare dintre cele 3 locuri care duc în optimi o pot trimite pe România în fața unui adversar de top! Chiar și dacă câștigăm grupa și ocupăm primul loc ne poate pune față în față cu un nume ca Olanda. 

Mai exact, dacă vom câștiga grupa, avem două șanse din trei să întâlnim Slovenia și una din trei să întâlnim „Portocala mecanică”. 

Cum ne-a rămas Slovenia pe lista adversarilor, în locul Danemarcei

Meciurile de ieri din grupa C au fost unele care au adus o situație în premieră la acest Euro 2024.  

Danemarca și Slovenia au terminat la egalitate perfectă grupa: 3 puncte și golaveraj 2-2, plus meci direct terminat la egalitate 1-1.

S-a trecut la următorul criteriu de departajare: clasamentul fair-play. Până în minutul 72, danezii aveau un „galben” în plus față, 6-5, și ar fi terminat pe locul 3.

Atunci, adversar ne era Danemarca. Dar „centralul” Clement Turpin l-a avertizat pe Bijol de la danezi și a echilibrat din nou balanța. Cele două echipe erau la egalitate și la „cartonașe”.

Atunci s-a trecut la ultimul criteriu de departajare, locul ocupat în clasamentul general al preliminariilor. 

Danemarca a fost pe 9, Slovenia pe 15, astfel că nordicii au terminat pe locul 2, iar slovenii pe 3.

Cum ne ajută pe noi? De pe locul 3, Slovenia a intrat pe lista posibililor adversari pentru România! Altfel am fi putut da și peste danezi. Dar e singurul ajutor, într-o „mână de cărți” extrem de dură.

Rezumând situația la zi: în funcție de locul ocupat, România poate juca mai departe cu: Spania, Anglia, Franța, Olanda și Slovenia. 

Toate informațiile din cantonamentul echipei naționale, de la adversari și care sunt soluțiilor lui Iordănescu, pe siteul nostru de sport GOLAZO.ro. 

INTERVIURILE HotNews.ro