Sari direct la conținut

„Avem planuri ambițioase”: Insurgenții ruși anti-Putin plănuiesc noi atacuri asupra Rusiei

HotNews.ro
comandantul Legiunii Libertatea Rusiei, cunoscut drept Caesar, Foto: SERGEY BOBOK / AFP / Profimedia
comandantul Legiunii Libertatea Rusiei, cunoscut drept Caesar, Foto: SERGEY BOBOK / AFP / Profimedia

Comandantul Legiunii Libertatea Rusiei spune că luptătorii săi plănuiesc un alt raid transfrontalier în Rusia și că încearcă să profite de dezordinea din interiorul Kremlinului în urma revoltei lui Evgheni Prigojin, relatează The Guardian. De asemenea, liderul raidurilor transfrontaliere spune, din Ucraina, că sunt necesare arme, nu cuvinte, pentru a răsturna regimul de la Moscova.

„Va mai fi o surpriză suplimentară în următoarea lună”, a declarat Caesar, purtătorul de cuvânt al grupului paramilitar anti-Putin. „Va fi a treia noastră operațiune. După aceea va fi a patra și a cincea. Avem planuri ambițioase. Vrem să ne eliberăm tot teritoriul.”

Legiunea, formată din aproximativ 200 de voluntari militari ruși, a efectuat atacuri în mai și începutul lunii iunie. A ocupat satele de graniță din apropierea orașului rusesc Belgorod, s-a luptat cu armata rusă și a luat prizonieri 10 soldați ruși. Doi membri ai miliției anti-Kremlin au fost uciși, a spus Caesar.

VIDEO Primul videoclip cu raidul tranfrontalier din Belgorod. Legiunea pentru Libertatea Rusiei: Soldații Forțelor Armate s-au ascuns pe după copaci și garduri

El a descris recenta incursiune din apropierea orașului Shebekino drept o „operație locală de raid și recunoaștere”. Caesar a spus că s-a mutat în Ucraina când a început invazia pe scară largă din februarie 2022. „Grenicerii au fugit. Nu aveam cui să-i arăt” pașaportul, a glumit el.

Fost antrenor de fitness în Soci și Sankt Petersburg, numele adevărat al lui Caesar este Maximillian Andronnikov.

Acesta s-a autointitulat „monarhist constituțional”. El a spus că îi admira pe Winston Churchill și Margaret Thatcher și a subliniat că luptătorii legiunii includ oameni cu opinii de stânga și dreapta, precum și susținători dezamăgiți ai lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse otrăvit de agenția de spionaj FSB și acum aflat în închisoare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro