Sari direct la conținut

Bombă de aviaţie descoperită lângă gara din Războieni, județul Alba

HotNews.ro
Bomba de aviatie, Foto: Captura YouTube
Bomba de aviatie, Foto: Captura YouTube

O bombă de aviaţie, cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, a fost descoperită vineri la câţiva metri de gara din Războieni de către mai mulţi muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, potrivit Agerpres.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia intervine pentru asanarea unei bombe de aviaţie în localitatea Războieni, comuna Unirea, str. Gării. Aceasta a fost descoperită de către o echipă de muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă, vizavi de Gara Războieni, la o distanţă de aproximativ 20 metri de clădirea principală”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Radu Botezan.

Potrivit lui Radu Botezan, pe o rază de 200 de metri nu sunt clădiri locuite.

„Traficul este restricţionat, iar zona este balizată şi supravegheată de un echipaj de poliţie şi un echipaj de pompieri militari”, a menţionat acesta.

Misiunea este în dinamică, urmând să se revină cu detalii.

UPDATE: Bomba de aviaţie descoperită este inactivă

Bomba de aviaţie descoperită lângă gara din Războieni este inactivă, putând fi astfel transportată în siguranţă la depozit cu luarea tuturor măsurilor de siguranţă.

„În urma evaluării de către echipa pirotehnică, s-a confirmat existenţa bombei de aviaţie, în greutate de aproximativ 50 de kilograme. S-a constatat că muniţia este inactivă şi poate fi transportată în siguranţă la depozit cu luarea tuturor măsurilor de siguranţă pe timpul transportului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Radu Botezan, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, muniţia va fi distrusă în data de 8 iunie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro