Sari direct la conținut

Fosta directoare executivă PepsiCo, Indra Nooyi, se alătură consiliului de administrație Amazon

HotNews.ro
Fosta directoare executivă PepsiCo, Indra Nooyi, se alătură consiliului de administrație Amazon

Amazon.com Inc a făcut public luni un anunț prin care este comunicat faptul că fosta directoare executivă PepsiCo, Indra Nooyi, a fost numită director în consiliul de administrație. Nooyi devine cea de-a doua femeie numită în consiliu doar în această lună, informează Reuters.

Tot în luna februarie, compania a numit-o pe Rosalind Brewer ca director în consiliul de administrație după ce aceasta a părăsit compania Starbucks. Brewer a devenit astfel cea de-a doua femeie de culoare din consiliu.

Consiliul de administrație Amazon are în prezent 11 membri, dintre care 5 sunt femei: Nooyi, Brewer, Jamie Gorelick, Judith McGrath și Patricia Stonesifer.

Amazon a susținut anul trecut că femeile și minoritățile au fost criterii nominalizate pentru creșterea diversității în consiliu.

Nooyi, care va face parte din comisia de audit Amazon, a renunțat la poziția de director executiv PepsiCo în octombrie 2018, după 12 ani în care a ocupat această poziție. Cu toate acestea, Nooyi a rămas în consiliul de administrație al companiei până la începutul lui 2019.

Indra Nooyi este una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri, figurând pe locul 11 în lista Forbes a celor mai puternice femei din lume în 2017.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro