Sari direct la conținut

Black Friday 2021 – Datele PayU arată că numărul de tranzacții cu cardul a crescut cu 22% față de anul trecut

HotNews.ro
Black Friday, Foto: Yudhistirama, Dreamstime.com
Black Friday, Foto: Yudhistirama, Dreamstime.com

Valoarea totală a tranzacțiilor online realizate prin platforma PayU a ajuns la 357 milioane de lei, în timp ce numărul acestora a atins pragul de 658.000 de tranzacții, în creștere cu 22% față de anul trecut, arată datele procesatorului de plăți. Cea mai mare comandă a fost de 90.000 lei.

Din estimările PayU România, volumul tranzacțiilor plătite de clienți în online, la comercianții care au avut oferte de Black Friday, este de peste 10 ori mai mare decât într-o zi obișnuită, ceea ce confirmă faptul că evenimentul rămâne extrem de popular.

“Dacă în anii trecuți verticalele «vedetă» erau IT&C sau fashion, acum observăm cumpărături diverse, de la cafea sau parfurmuri&beauty la servicii medicale, pachete turistice sau chiar carburanți”, spune Elena Gheorghe, Country Manager PayU România.

Numărul magazinelor intrate în online a crescut în ultimii doi ani, forțate și de contextul pandemic și de dorința mai mare a publicului de a comanda fără să se mai deplaseze în persoană.

62% dintre tranzacții (+60% față de ediția precedentă) au fost efectuate cu un card salvat în sistemul PayU sau prin Google Pay.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro