Sari direct la conținut

VIDEO Cîțu, un nou atac la foștii ministri USR-PLUS: Ministerul Sănătății ar fi pierdut o finanțare UE de 4,7 milioane de euro pentru teste COVID-19 din cauza Ioanei Mihăilă

HotNews.ro
Ioana Mihaila, Foto: Agerpres
Ioana Mihaila, Foto: Agerpres

Premierul Florin Cîțu a lansat joi un nou atac la foștii miniștri USR-PLUS, acuzând că Ministerul Sănătății ar fi pierdut o finanțare UE de 4,7 milioane de euro, sumă aprobată de Comisia Europeană pentru decontarea de teste COVID-19, din cauză că ministrul Sănătății la acel moment nu ar fi semnat contractul de finanțare trimis la avizare la jumătatea lunii august 2021. La acel moment ministru era Ioana Mihăilă.

  • „Un lucru mai puțin plăcut, dar ar trebui să-l știți. A fost lansată în luna iulie de la Comisia Europeană o linie de finanțare destinată statelor membre in vederea asigurării accesului la certificatele verzi COVID în cadrul instrumentului de finanțare ESI.
  • Au fost solicitate depuneri de aplicații pentru finanțare către statele membre interesate. Ministerul Sănătății a depus o aplicație pentru obținerea de fonduri în data de 2 iulie care a fost analizată de CE și aprobată pentru suma de 4,7 milioane de euro pentru asigurarea decontării unui număr de 88.350 de teste PCR și 89.760 teste rapid antigen.
  • Decontarea rambursarea testelor se poate realiza doar în corelare cu eliberarea certificatelor verzi pentru persoanele solicitante pentru perioada iunie-octombrie 2021.
  • În ceea ce privește semnarea contractului de finanțare, acesta a fost transmis spre avizare internă în prima jumătate a lunii august, Direcția juridică a discutat de mai multe ori cu ministrul de la acel moment despre necesitatea semnării urgente a acestuia.
  • Contractul a fost returnat Direcției juridice, neavizat, în 7 septembrie. Deci acești bani au fost pierduți pentru că ministrul de la acel moment nu a dat curs acestui lucru.”, a declarat joi Florin Cîțu.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro