Sari direct la conținut

Numărul de cazuri de COVID-19 va continua să crească în următoarele 10-14 zile – Valeriu Gheorghiță / Când ne așteptăm la o posibilă aplatizare

HotNews.ro
Valeriu Gheorghita, Foto: AGERPRES
Valeriu Gheorghita, Foto: AGERPRES

Este puțin probabil ca în următoarele 10-14 zile să se schimbe trendul de evoluţie a numărului de cazuri, iar o posibilă aplatizare am putea vedea peste două săptămâni, dar numai în cazul în care „vom fi mult mai implicaţi şi mai responsabili”, a declarat miercuri medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

„Este puţin probabil ca în următoarele 10 – 14 zile să se schimbe trendul de evoluţie a numărului de cazuri. După două săptămâni încolo, posibil, într-adevăr, dacă vom fi mult mai implicaţi şi mai responsabili, să observăm o aplatizare”, a afirmat miercuri Valeriu Gheorghiță, în conferința de presă săptămânală a CNCAV.

La rândul său, medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a declarat că România este aproape de pragul de 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, mai ales în cazul în care „vom păstra același trend în care nu facem nimic”.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro