Ce înțelege Ministerul Finanțelor prin educație timpurie pentru facilitatea de 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță
De la 1 ianuarie 2024 a devenit operațională facilitatea de până la 1.500 lei/lună acordată salariaților cu copii pentru creșă sau grădiniță.
“Am primit întrebări despre ce înseamnă educație timpurie, dacă se plătește educație ori (sunt incluse n.r.) și acele activități pe care în general centrele de educație le fac în mod adițional. În principiu, trebuie să avem în vedere ca acestui tip de cheltuială cumva trebuie să-i găsim un loc și să avem în vedere că va fi însumată cu alte categorii de cheltuieli pe care angajatorul le are deja în zona cheltuielilor sociale”, a declarat Georgeta Toma, șef serviciu la Direcția de legislație fiscală din Ministerul Finanțelor, în cadrul TaxEU Forum.
Conform prezentării ei, educația timpurie pentru care angajatorii pot acorda acea facilitate este formată din nivelul antepreșcolar (0-3 ani) și învățământul preșcolar (3-6 ani), ambele incluzând grupa mică, grupa mijlocie și grupa mare.
Pentru mai multe detalii despre cum se aplică această facilitate, citește: Începând din ianuarie devine operațională facilitatea de până la 1.500 lei/lună acordată salariaților cu copii / Care sunt condițiile