Sari direct la conținut

Cum s-a pregătit portarul englez pentru loviturile de departajare cu Elveția: strategia a funcționat

HotNews.ro
Cum s-a pregătit portarul englez pentru loviturile de departajare cu Elveția: strategia a funcționat
Anglia sărbătorește calificarea în semifinalele EURO 2024 Foto: Hesham Elsherif / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Anglia s-a calificat sâmbătă în semifinalele campionatului european de fotbal după ce a trecut la penaltyuri de Elveția. „Eroul” acestora a fost portarul Jordan Pickford. Golazo.ro relatează modul în care acesta s-a pregătit în avans pentru acest scenariu. Semifinalele sunt Spania – Franța (pe 9 iulie) și Anglia – Olanda (pe 10 iulie).

Imaginile surprinse în timpul meciului au dezvăluit că Pickford și-a lipit pe bidonul cu apă lista cu executanții adversarilor și zona în care trebuie să plonjeze.

„Sari în stânga”, avea notat Pickford în rândul lui Akanji, lucru care s-a și întâmplat, iar portarul Angliei a apărat lovitura fundașului elvețian, moment care avea să se dovedească decisiv pentru calificare.

Cele două naționale au ajuns la lovituri de departajare după ce au încheiat meciul cu 1-1 în timpul regulamentar.

Elveţienii au deschis scorul în minutul 75, când Akanji a executat o lovitură liberă, Schar a pasat în careu pentru Ndoye, acesta a centrat în faţa porţii, unde Stones a gafat şi Breel Embolo a înscris.

Elevii lui Southgate au egalat în minutul 80, când Bukayo Saka a şutat din afara careului şi l-a învins pe Sommer.

În prelungiri, cele două formații nu au mai marcat, astfel că meciul a mers la loviturile de departajare unde lovitura apărată de Pickford la șutul lui Akanji s-a dovedid decisivă.

În semifinale, Anglia se va întâlni cu Olanda, națională care a eliminat România în optimi, iar, aseară, a învins cu 2-1 Turcia în sferturi.

Turcii au deschis scorul, în minutul 35, după ce Arda Guler a centrat excelent în faţa porţii, iar Samet Akaydin a reluat cu o lovitură de cap.

Olandezii au egalat în minutul 70, prin Stefan de Vrij, lovitura de cap la centrarea lui Depay şi au întors rezultatul în minutul 76, prin autogolul lui Mert Müldür.

Articolul integral pe site-ul nostru de sport, Golazo.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro