Sari direct la conținut

Jucătorul german care s-a retras de la echipa națională după eliminarea de la EURO 2024

HotNews.ro
Foto: Bernd Feil/M.i.S. / imago sportfotodienst / Profimedia
Thomas Müller Foto: Bernd Feil/M.i.S. / imago sportfotodienst / Profimedia

Germania nu a reușit să ajungă decât până în sferturile Campionatului European, unde a fost eliminată în prelungiri de Spania (2-1). La câteva zile distanță de acest eșec, Thomas Muller și-a anunțat retragerea din echipa națională.

Thomas Muller s-a retras din naționala Germaniei

Gazdă a Campionatului European din acest an, Germania s-a oprit în faza sferturilor de finală, fiind învinsă de Spania cu scorul de 2-1, la capătul unui meci care a avut nevoie de prelungiri.

A fost ultimul joc oficial pentru Toni Kroos, mijlocașul care s-a retras din activitate la vârsta de 34 de ani.

Aceeași decizie a luat-o și Thomas Muller, însă fotbalistul care evoluează la Bayern Munchen s-a retras doar de la echipa națională.

Ajuns și el la vârsta de 34 de ani, Muller a debutat la naționala „Panzerelor” pe 3 martie 2010, într-un meci amical cu Argentina, pierdut de nemți cu scorul de 1-0.

De atunci, jucătorul lui Bayern a strâns nu mai puțin de 131 de apariții, a marcat 45 de goluri și a oferit 41 de pase decisive și este al treilea în clasamentul all-time al marcatorilor pentru Germania.

Doar Lothar Matthaus (150 de apariții/63 goluri) și Miroslav Klose (137/46) îl depășesc.

El a fost cel mai bun marcator la Campionatul Mondial din 2010 și are în palmares titlul mondial, cucerit în 2014, după o finală cu Argentina.

Tot la Mondialul din 2010 a fost declarat cel mai bun tânăr jucător.

În statisticile sale, el are și una surprinzător de modestă. La Euro n-a reușit să marcheze nici măcar un gol.

A fost prezent la patru turnee finale de Campionat European: 2012, 2016, 2020 și 2024. La primele trei a fost om de bază, la cel de acum a jucat doar 16 minute cu Scoția și 40 cu Spania.

INTERVIURILE HotNews.ro