Sari direct la conținut

Cum vor arăta sportivii români la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris. Noile uniforme Team Romania, prezentate oficial

HotNews.ro
Uniforma la Jocurile Olimpice a Team România / Foto: COSR
Uniforma la Jocurile Olimpice a Team România / Foto: COSR

Sportivii români vor defila sub noua emblemă Team Romania, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024, care va avea loc pe 26 iulie. Uniformele pe care le vor purta sunt create de designerul român Gyarfas Olah și fabricate în România de Pandora Fashion.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 va reprezenta un moment istoric, desfășurându-se în premieră în afara stadionului, pe râul Sena. 

Aproximativ 94 de barje îi vor purta pe sportivi de-a lungul celor 6 kilometri de scenă, iar peste un miliard și jumătate de spectatori din întreaga lume sunt așteptați să urmărească spectacolul oferit de organizatorii francezi.

„COSR și-a propus ca anul acesta România să facă o demonstrație de încredere în sine, de optimism și de «soft power» – ca națiune progresistă și valoroasă prin caracter uman, talent și performanță. La Paris, sub privirile întregii lumi, Team România este România”, a declarat președintele COSR, Mihai Covaliu.

Designul uniformelor de paradă pentru JO Paris 2024, create de Gyarfas Olah, este inspirat din motto-ul olimpismului „unitate în diversitate”. Culoarea predominantă este galben, ce simbolizează identitatea națională, optimismul și prietenia, oferind noroc echipei tricolor, precizează COSR

Sportivii Team Romania și-au putut alege singuri ținutele: sportivele au putut opta pentru fuste sau pantaloni în diverse lungimi, iar bărbații pentru pantaloni scurți sau lungi, toate fiind galbene sau bleumarin. 

Elementul comun a acestor ținute este tricolorul Team Romania, care poartă simbolul brandului integrat în textura țesăturii din bumbac și mătase. 

„Am numit colecția «Joie de vivre», ca un salut pentru Paris și ca o expresie sinceră a bucuriei participării. Prin puterea acestui concept vestimentar, îmi doresc ca România să facă o declarație de optimism lumii întregi”, a spus creatorul de modă Gyarfash Olah. 

Parisul va fi gazda Jocurilor Olimpice și Paralimpice din 2024. Acest eveniment sportiv internațional se va desfășura între 26 iulie și 11 septembrie 2024, în diverse locații din Paris și din regiunea Île-de-France. Parisul va deveni al doilea oraș care găzduiește Jocurile Olimpice de trei ori, după Londra. Anul 2024 va marca centenarul Jocurilor de la Paris din 1924 și a șasea ediție olimpică organizată de Franța (trei ediții de vară și trei de iarnă).

INTERVIURILE HotNews.ro