Sari direct la conținut

O mașină de pompieri stă permanent în Parcul Natural Văcărești, pentru a acționa rapid în cazul unui incendiu 

HotNews.ro
Parcul Natural Vacaresti 2, Foto: Helmut Ignat
Parcul Natural Vacaresti 2, Foto: Helmut Ignat

Parcul Natural Văcărești beneficiază de un serviciu privat de pompieri, având în dotare o autospecială de stingere a incendiilor. Anunțul a fost făcut marți de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a explicat că intenționează ca în zonă să fie montat și un sistem de hidranți. 

„Parcul Natural Văcărești are de la începutul acestei luni un serviciu privat de pompieri, dotat cu autospecială de stingere a incendiilor. Suntem în curs de realizare a unui studiu de fezabilitate pentru un sistem de hidranți cu rezervă de apă dedicată, pentru a putea acționa rapid și punctual”, a anunțat Nicușor Dan, pe Facebook. 

Nicușor Dan a mai precizat și că au fost reparate aleile principale din Parcul Natural Văcărești, pentru a face intervenția pompierilor mai ușoară, în caz de nevoie. 

Anunțul primarului vine în contextul în care în luna martie a acestui an un incendiu a cuprins 10.000 de mp din Parcul Natural Văcărești. În luna februarie, un alt incendiu a afectat șase hectare.

Parcul Natural Văcărești adăpostește circa 100 de specii de păsări, mai mult de jumătate protejate, potrivit informațiilor furnizate de Asociația Parcul Natural București. Printre acestea se numără rața roșie, stârci, egrete, eretele de stuf, cormoranii, găinușa de baltă. Zona mai adăpostește 6-7 specii de mamifere (vidra, vulpea, nevăstuica, bizam), amfibieni și reptile.

INTERVIURILE HotNews.ro