Sari direct la conținut

Champions League: FCSB vs Virtus – O simplă formalitate pentru campioana României

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB – Virtus, meci contând pentru manşa a doua a primului tur preliminar din Liga Campionilor, este programat, marţi, 16 iulie, de la ora 20:30, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de platforma online Voyo.

FCSB are de îndeplinit doar o formalitate în returul cu Virtus, după ce s-a impus în tur, pe terenul adversarei din San Marino, scor 7-1 (Olaru 6p, 11, 37, D. Popa 22, 27, Miculescu 70, 73 / Battistini 86).


În afara partidei cu Virtus, FCSB a mai disputat două meciuri oficiale în acest sezon, 3-0 cu Corvinul în Supercupa României, pe 4 iulie, şi 1-1 cu U Cluj, în prima etapă din SuperLiga, pe 13 iulie, ambele în Ghencea.
De asemenea, echipa antrenată de Elias Charalambous a disputat şi două partide de pregătire în această pauză competiţională, ambele în cantonamentul din Olanda, 8-0 cu amatorii de la Apeldoorn şi 2-1 cu Almere, echipă care a terminat ultimul sezon pe locul 13 din 18 în Eredivisie.


În vară, la FCSB au ajuns Marius Ştefănescu (Sepsi), Daniel Popa (U Cluj), David Kiki (Farul) – toţi transferaţi, şi Alexandru Musi (Petrolul) – revenit după împrumut, şi au plecat Ovidiu Popescu (U Cluj) şi Ovidiu Perianu (Unirea Slobozia).


FCSB s-a clasat pe locul 1 în play-off-ul ediţiei precedente din SuperLiga, cu 49 de puncte, cu trei mai multe decât CFR Cluj şi cu cinci peste Universitatea Craiova.


Virtus nu a disputat nici măcar o partidă amicală în această vară, ultimul meci, oficial, înaintea „dublei” cu FCSB fiind finala Cupei San Marino, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 2-4 la penalty-uri cu La Fiorita, pe 25 mai.


Virtus a terminat pe locul 1 în ediţia precedentă din Campionato Sammarinese di Calcio (campionatul din San Marino, în fapt o ligă de amatori), cu 79 de puncte acumulate după 30 de etape, cu două mai multe decât La Fiorita şi cu patru peste Tre Penne.


Virtus este un club de fotbal fondat în 1964, în Acquavilla, una dintre cele nouă provincii din San Marino, echipa fiind antrenată de Luigi Bizzotto (64 de ani), un fost mijlocaş italian lansat de Juventus, dar care a evoluat doar în ligile inferioare (cele mai cunoscute echipe la care a fost legitimat sunt Reggiana şi Rimini).


Recent, Virtus l-a transferat și pe Federico Piovaccari, acum în vârstă de 39 de ani, fost campion cu FCSB în 2014!


Echipa care se va califica dintre Virtus şi FCSB va juca în turul al doilea preliminar din Liga Campionilor cu Maccabi Tel Aviv, campioana din Israel; echipa care va fi eliminată va evolua în turul al doilea preliminar din Conference League, contra învingătoarei din „dubla” Flora Tallin (Estonia) – Celje (Slovenia).


Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul Total Goluri Peste 4,5: cel puţin cinci goluri marcate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul FCSB – Virtus.

FCSB – Virtus Total Goluri Peste 4,5
Cotă 1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro