Sari direct la conținut

Weekend trending în București, 20-21 iulie: caniculă și oraș mai gol, gyros ca în Grecia, Wagyu ca în Japonia, festival african și mașini de epocă

HotNews.ro
Weekend trending în București, 20-21 iulie: caniculă și oraș mai gol, gyros ca în Grecia, Wagyu ca în Japonia, festival african și mașini de epocă
Târg caritabil și live cooking african la Kraft Market. FOTO: Pagina de Facebook

Avem în față un nou weekend canicular, dar ceva mai blând, cu temperaturi de 33-35 de grade și cu posibile furtuni care să mai răcorească atmosfera. Chiar și așa, va fi greu pe afară, iar umbra și grădinile de vară cu multă verdeață vor fi la mare căutare.

Și de această dată orașul va fi mai gol, pentru că la Bonțida are loc Electric Castle, ceea ce se traduce și prin evenimente mai puține prin București. Dar măcar va fi senzația aia de sărbătoare care golește Capitala și-l face mai respirabil… dacă n-ar fi caniculă.  

Probabil bicicleta nu este recomandată ca mijloc de transport în comun pe astfel de temperaturi, dar metroul cu siguranță este cea mai bună opțiune. Așa că ia-l până la Piața Romană și de acolo fă o scurtă plimbare până la Cookie Beacon (Christin Tell 1-3). Aici poți lua micul dejun / brunchul și să te bucuri de unele dintre cele mai foodporn cookies din Europa (e vorba de o franciză care are deschise localuri și prin Praga, Bratislava, Belgrad sau Budapesta).

În același timp acest lanț de cafenele este renumit pentru oferta de brunch care este extrem de instagramabilă. Au tot felul de bowl-uri sănătoase, french toast, clătite, waffles. Bineînțeles, au și cafea de specialitate și tot felul de nebunii și în această parte a meniului.

Dacă tot suntem prin Amzei și nu în Grecia, să nu uităm că Dragoș Mihăilă, colegul de la b365.ro, a scris recent despre un local în care putem să ne simțim un pic ca acolo, ca în Grecia.

E vorba de Greko (George Enescu 10), și chiar dacă nu l-a dat pe spate „gyrosul de la Greko merită încercat ca alternativă la Shaorma La Băiatu și alte fast food-uri de prin zona Amzei”. Mai au și bere grecească la discreție. Nu știu despre voi, dar eu, abia întors din Grecia, o să trec pe acolo măcar pentru un Mythos, pentru că nu cred că au Mamos. 

Și, cum berea cere bere, n-aveam cum să nu te anunțăm că, tot recent, am descoperit în Centrul Vechi barul specializat în bere artizanală românească Berero (Covaci 8), extensia magazinului Bererostore.

E mișto aici, mai ales că au fost proiectate meciurile de la EURO 2024 pe terasă, deci, probabil că se va face un obicei din treaba asta. Așadar, pentru oricine e în căutarea unui loc mișto în zonă, aceasta este una dintre opțiunile unde să meargă la sigur. Ai și cafea de specialitate de la clujenii de la Let’s Coffee, în cazul în care ajungi prea devreme.    

Pentru cei pasionați de bucătăria asiatică și în special de sushi, acum există un nou loc în oraș pentru ei: Kimu (Clucerului 19). Acesta a fost promovat chiar de ambasadorul Coreei de Sud în România, dar și de artiști K-Pop. De deschis, s-a deschis pe la începutul lui iunie, iar meniul arată minunat, iar prețurile sunt pe măsură.

De exemplu, aici poți încerca o friptura de vită A5 Wagyu, adică cea mai calitativă și gustoasă pe care o poți încerca oriunde în lume (de acolo vine acel A5, o notă dată chiar de guvernul japonez). În meniu mai găsești și specialități precum Shrimp Yakisoba, Unadon sau Hoedeopbap, pentru a numi doar câteva. 

Evenimente în București

Așa cum spuneam, la capitolul evenimente în București stăm cam subțire în acest weekend, pentru că … Electric Castle. Dar sunt câteva care merită toată atenția celor care au ales să rămână în București. 

De exemplu, la Kraft Market (Matei Millo 8) are loc de la ora 16:00 evenimentul United for Dignity. Este vorba de live cooking cu preparate tradiționale africane, de un târg cu specific african (bijuterii, accesorii, unelte șamanice, haine cu motive africane, produse, ingrediente și condimente locale), împletituri de păr tradiționale, și multe alte surprize.

Un procent din vânzări va fi donat către scopurile umanitare. Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană va susține de asemenea un atelier live de șlefuire de pietre semiprețioase. Intrarea este liberă.

Sâmbătă și duminică, de la 10:00 la 16:00, are loc expoziția-eveniment „Mașinile Bucureștilor – Interbelicele Orașului” realizată în parteneriat cu Asociația Casa Majestății Sale.

Automobile marcante pentru România epocii ‘20-‘40, o perioadă de emancipare și de avans tehnologic, se vor aduna în grădina Palatului Elisabeta în această vară unde vor aduce povești despre orașul, mașinile și locuitorii săi, despre România acelor ani într-o celebrare a lucrurilor care contează și care ne unesc.

Expoziția de automobile este găzduită de Asociația Casa Majestății Sale, autovehiculele din selecția „Interbelicele Orașului“ se vor alătura expoziției regale Palatul Elisabeta, care va fi deschisă publicului în cadrul unor tururi ghidate.

Astfel, în fiecare zi de weekend (sâmbată-duminică) din perioada 20 iulie – 15 septembrie 2024 autovehicule interbelice aparținând colecționarilor secției Antebelice a Retromobil Club România vor fi expuse în grădina Palatului.

Târgul de Sfântul Ilie are loc între 19 și 21 iulie la Muzeul Național al Țăranului Român, are intrare liberă și invită bucureștenii de toate vârstele în lumea tradițiilor, obiceiurilor și meșteșugurilor bunicilor și părinților. Târgul este deschis între orele 10:00 și 19:00, și vizitatorii vor putea să-și cumpere mâncare tradițională, să vadă obiecte de tradiție sau chiar să cumpere bunuri unicate de la meșteșugarii prezenți.

Unul dintre puținele concerte din oraș în acest weekend este cel de duminică – 21 iulie – care va avea loc pe scena de lângă lac a Berăriei H. Acolo și de la ora 20:30, Cristina Bălan, fostă membră a trupei IMPACT și câștigătoarea Vocea României 2015, va susține un concert acustic, iar pentru a păstra emoțiile la cote înalte, solista va cânta voce și pian. Accesul este gratuit!

Teatru & film 

În ceea ce privește piesele de teatru, la Teatrul de Artă București, de la 19:00, se joacă „Dureri fantomă”. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea. În această atmosferă se consumă drama unei femei bântuite de propriul trecut. Un depou, doi paznici tineri, Dima (Rareș Andrici) și Gleb (George Constantinescu), și sufletul Olgăi (Mihaela Popa / Cristiana Luca) în rememorarea obsesivă a unei povești pe care nu vrea să o piardă.

În această perioadă urcă pe marile ecrane două filme noi.

Les Indésirables”, care prezintă cum într-un orășel din suburbiile Parisului, Pierre, un tânăr pediatru, este ales noul primar, după ce predecesorul său moare pe neaşteptate. Hotărât să continue cu orice preţ planul de reamenajare al orașului și de reabilitare al cartierelor sociale, el vrea distrugerea clădirii 5. De partea cealaltă, Haby, o tânără foarte implicată în viața comunității, locuieşte în blocul amenințat și este gata de orice pentru a împiedica primăria să o izgonească din cartierul unde a crescut.

Pentru cei cu copii, o opțiune va fi „Arca lui Noe: Aventuri șoricești”.

Animația urmărește doi șoricei, pe Vini, un poet carismatic, dar foarte timid, și pe Tito, un chitarist talentat și fermecător. Când vin ploile, doar un mascul și o femelă din fiecare specie au voie să urce pe Arca lui Noe. Cu ajutorul unui gândac ingenios și al norocului, Vini și Tito se strecoară pe Arcă și, împreună, evită o confruntare între carnivorele de pe corăbii și consumatorii de plante. 

INTERVIURILE HotNews.ro