Sari direct la conținut

Primul miting electoral al lui Trump, de la tentativa de asasinare. Secret Service a refuzat să spună ce măsuri de securitate a luat

HotNews.ro
Primul miting electoral al lui Trump, de la tentativa de asasinare. Secret Service a refuzat să spună ce măsuri de securitate a luat
Donald Trump, discurs la convenția republicanilor Foto: Pat A. Robinson/ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Donald Trump va participa sâmbătă la primul său miting de campanie de la tentativa eșuată de asasinat din urmă cu o săptămână. Candidatul republicanilor va fi prezent la Grand Rapids, în statul Michigan, care se află în plină bătălie electorală, împreună cu noul său vicepreședinte, senatorul american de Ohio J.D. Vance. Acesta va fi primul lor eveniment de campanie împreună în calitate de candidat republican oficial la președinție, relatează Reuters.

Oficialii Partidului Republican au declarat în timpul convenției de nominalizare a lui Trump din Milwaukee din această săptămână că întâlnirea cu moartea de sâmbăta trecută l-a schimbat. Deși Trump a început discursul de joi de la primirea nominalizării cu un apel la unitate și vindecare națională, o mare parte a discursului său a constat în binecunoscuta sa listă de nemulțumiri și atacuri la adresa adversarilor.

Nu este clar ce tip de discurs va ține Trump sâmbătă, însă susținătorii săi înfocați se adună de obicei la astfel de evenimente pentru a auzi retorica incendiară mai tradițională a lui Trump.

Trump și Vance vor urca pe scena din Grand Rapids cu Partidul Republican unificat în spatele lor după convenția de nominalizare din această săptămână.

În acest timp, președintele Joe Biden se confruntă cu apeluri tot mai numeroase din partea multor aleși din propriul partid de a se retrage din funcția de candidat al partidului și de a pune capăt candidaturii sale la realegere, după prestația sa slabă la dezbaterea cu Trump de luna trecută.

Biden se află în urma lui Trump și în sondajele de opinie și în fiecare stat electoral. Mulți democrați se tem că nu are nicio cale spre victorie și că partidul are nevoie de un nou candidat la președinție care să îl înfrunte pe Trump.

Mitingul din Grand Rapids va avea loc într-o arenă interioară, spre deosebire de evenimentul din Butler, Pennsylvania, de la sfârșitul săptămânii trecute, care a avut loc în aer liber. La acel eveniment, atacatorul a reușit să escaladeze acoperișul unei clădiri din afara perimetrului Serviciului Secret înainte de a deschide focul asupra lui Trump. Focuri de armă l-au lovit pe Trump în ureche, au ucis un participant la miting și au rănit alte câteva persoane.

Serviciul Secret al SUA, care este responsabil de protecția lui Trump, a refuzat să comenteze cu privire la securitatea evenimentului din Grand Rapids. O anchetă este în curs de desfășurare cu privire la deficiențele de securitate de la mitingul din Butler.

„Secret Service nu discută mijloacele și metodele utilizate pentru operațiunile noastre de protecție”, a declarat agenția într-o declarație.

Trump a prezentat o relatare detaliată a faptului că a fost la un pas de moarte în discursul său de la convenția de joi, spunând audienței că mai este prezent lângă ei doar „prin harul lui Dumnezeu Atotputernic”.

INTERVIURILE HotNews.ro