Sari direct la conținut

Lista capilor de serie din tenis la JO 2024 – Care este situația lui Rafael Nadal

HotNews.ro
Rafael Nadal, Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia
Rafael Nadal, Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Una dintre cele mai așteptate discipline din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris va fi tenisul de câmp, sport de la care se așteaptă spectacol pe zgura din complexul de la Roland Garros. Jannik Sinner, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz sunt primii trei favoriți, în timp ce Rafael Nadal nu se va găsi pe lista capilor de serie.

Asta se traduce prin faptul că la tragerea la sorți ibericul poate pica chiar din runda inaugurală cu oricare dintre marii favoriți. Cum a fost de altfel cazul și la ultima ediție de la Roland Garros, atunci când în calea lui Rafa a ieșit Alexander Zverev (ibericul a fost eliminat de german în runda inaugurală).

Pe lista capilor de serie de la masculin se mai găsesc nume importante precum Daniil Medvedev, Alex de Minaur, Hubert Hurkacz, Casper Ruud, Taylor Fritz sau Stefanos Tsitsipas.

Pentru Rafael Nadal (38 de ani), Novak Djokovic (37) și Andy Murray (37) aceasta va fi, cel mai probabil, ultima prezență la Jocurile Olimpice, iar tocmai de aceea turneul olimpic de la Paris va fi unul cu totul special.

La feminin, lucrurile par mult mai clare: specialiștii se așteaptă la un tablou de concurs unde vom discuta despre Iga Swiatek și restul lumii.

Campioană la Paris în patru rânduri la ultimele 5 ediții, Swiatek este considerată pe bună dreptate mare favorită la aurul olimpic pe zgura de pe Chatrier.

Pe lista favoritelor, în partea superioară, se mai găsesc Coco Gauff, Elena Rybakina, Jasmine Paolini și Jessica Pegula.

Turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris va avea loc în perioada 27 iulie – 4 august, în complexul de la Roland Garros. Vor fi în total cinci probe: simplu și dublu masculin, simplu și dublu feminin și dublu mixt.

Lista campionilor olimpici de simplu din tenis începând din 2000 încoace

  • Sydney 2000 (hard): Evgheni Kafelnikov (Rusia) / Venus Williams (SUA)
  • Atena 2004 (hard): Nicolas Massu (Chile) / Justine Henin (Belgia)
  • Beijing 2008 (hard): Rafael Nadal (Spania) / Elena Dementieva (Rusia)
  • Londra 2012 (iarbă): Andy Murray (Marea Britanie) / Serena Williams (SUA)
  • Rio de Janeiro 2016 (hard): Andy Murray (Marea Britanie) / Monica Puig (Puerto Rico)
  • Tokyo 2020 (hard): Alexander Zverev (Germania) / Belinda Bencic (Elveția)

Lista capilor de serie de pe tablourile masculine și feminine de simplu de la JO 2024 Paris

INTERVIURILE HotNews.ro