Sari direct la conținut

Motivul oficial pentru care Edward Iordănescu a renunțat să mai fie antrenorul naționalei României: „Trebuie să mă țin de cuvânt”

HotNews.ro
Edi Iordanescu, Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / Profimedia
Edi Iordanescu, Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / Profimedia

Deja fostul selecționer a explicat într-un lung mesaj pe Facebook de ce a ales să nu continue în funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României.

”Am trăit împreună momente pentru istorie, încărcate cu emoții incredibile. Am fost fericit și onorat că putem produce fericire pentru milioane de români. Sunt convins că prin sacrificiul acestor băieți minunați am inspirat și vom inspira generații, iar copiii noștri vor crește având modele românești de urmat. Dar nu a fost mereu un drum al sărbătorii. Ci și al sacrificiilor. Iar cele făcute de mine nu contează. Însă pentru cele făcute de familia mea sunt dator să îmi țin acum promisiunea”, scrie Iordănescu Jr. pe Facebook.

„Am promis familiei mele, în momentele grele prin care am trecut din acest parcurs, când ea a suferit și m-a susținut dincolo de toate, că îmi voi îndeplini și datoria față de ea, după ce îmi voi face deplin datoria față de echipa națională și față de România. Acum e momentul să îmi țin cuvântul și față de familia mea. Misiunea mea ca selecționer al echipei naționale s-a încheiat”, a adăugat acesta.

Iordănescu Jr, bilanț aproape plat la națională

Edward Iordănescu nu va mai fi selecționerul naționalei de fotbal a României, FRF anunțând despărțirea de antrenorul în vârstă de 46 de ani pe site-ul său oficial.

Edward Iordănescu a fost selecționer al României preț de 28 de partide. A bifat 10 victorii, zece remize și a pierdut în opt rânduri.

Iordănescu a calificat România la un turneu final european după o pauză de opt ani (de la Euro 2016 la Euro 2024).

INTERVIURILE HotNews.ro