Sari direct la conținut

Ciprian Marica a reacționat după plecarea lui Edi Iordănescu de la cârma naționalei României

HotNews.ro
Ciprian Marica a reacționat după plecarea lui Edi Iordănescu de la cârma naționalei României
Edward Iordănescu / Sursă foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Edi Iordănescu a anunțat Federația Română de Fotbal că nu va continua pe banca naționalei României. Antrenorul român a luat decizia de a face o pauză, iar Ciprian Marica, în prezent acționar la Farul, a transmis că Federația trebuia să facă mai mult pentru ca Iordănescu să rămână.

Ciprian Marica: „Merita mai mult efort din partea Federației”

Edward Iordănescu a fost selecționer al României preț de 28 de partide. A bifat 10 victorii, zece remize și a pierdut în opt rânduri.

Antrenorul a calificat România la un turneu final european după o pauză de opt ani (de la Euro 2016 la Euro 2024).

Într-un mesaj publicat chiar de el, Edi Iordănescu a transmis că va lua o pauză din antrenorat și că nu a negociat cu nimeni pe perioada cât a fost selecționer al României.

Chiar dacă decizia a fost a antrenorului, Ciprian Marica, fostul internațional român și actualul acționar de la Farul Constanța, nu a înțeles de ce Federația de Fotbal nu a insistat pentru ca Iordănescu să rămână în continuare pe banca naționalei.

„Sunt puțin surprins. Mă gândeam că naționala are nevoie de continuitate. Un antrenor care a reușit să califice naționala la un turneu final și a făcut atâția oameni fericiți merita mai mult efort din partea Federației. Mă gândeam că nu își permit să-l piardă.

Cine va veni după Edi Iordănescu va trebui să se ridice la nivelul așteptărilor. Oamenii își doresc mai mult. Nu a fost ușor și nici nu va fi. Sunt surprins, mă gândeam că Federația va continua cu Edi Iordănescu.

Dacă vorbim de bani, atunci da, banii sunt mai importanți decât performanța. Totuși, echipa națională e cel mai important lucru pentru orice român. Dacă se pune în balanță o ofertă pe bani mulți, e luată în considerare, pe bună dreptate.

Edi Iordănescu pleacă în glorie de la echipa națională, până acum se fereau mulți să vină și erau sceptici.” – a transmis acesta, potrivit sport.ro.

Conform Golazo.ro, site-ul nostru de sport, există două liste de antrenori din care va fi ales noul selecționer: tehnicieni liberi de contract și cei care au o înțelegere valabilă în aceste momente.

Liberi de contract:

Mircea Lucescu, Ladislau Boloni, Cristi Chivu, Mirel Rădoi, Adrian Mutu și Marius Șumudică.

Aflați sub contract

Gică Hagi (Farul), Cosmin Olăroiu (Sharjah), Răzvan Lucescu (PAOK), Dan Petrescu (CFR Cluj), Dorinel Munteanu (Oțelul) și Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj).

Precedentul selecționer al României a fost Mirel Rădoi, cel care și-a anunțat plecarea în noiembrie 2021, după ratarea calificării la CM de fotbal din Qatar (2022).

Edward Iordănescu a fost prezentat oficial pe 25 ianuarie 2022, iar despărțirea oficială de tricolori a avut loc luni, 22 iulie 2024.

Rezultatele lui Edward Iordănescu în preliminariile Euro 2024

Andorra – România 0-2
România – Belarus 2-1
Kosovo – România 0-0
Elveția – România 2-2
România – Israel 1-1
România – Kosovo 2-0
Belarus – România 0-0
România – Andorra 4-0
Israel – România 1-2
România – Elveția 1-0

Tricolorii au câștigat grupa de calificare cu 22 de puncte: 6 victorii, 4 remize și nicio înfrângere.

Parcursul României la Euro 2024 cu Edward Iordănescu selecționer

România – Ucraina 3-0
Belgia – România 2-0
România – Slovacia 1-1

Optimi:

România – Olanda 0-3.

INTERVIURILE HotNews.ro