Sari direct la conținut

Champions League: Lugano vs Fenerbahce – O nouă provocare pentru Jose Mourinho

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Lugano – Fenerbahce, meci contând pentru prima manşă a turului al doilea preliminar din Liga Campionilor, este programat, marţi, 23 iulie, de la ora 21:30, pe Stockhorn Arena din Thun.


Lugano, vicecampioana Elveţiei, şi Fenerbahce, vicecampioana Turciei, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante „duble” ale turului al doilea preliminar din Champions League (manşa a doua se joacă, marţi, 30 iulie, pe Şukru Saracoglu din Istanbul).


Lugano a terminat pe locul 2 în play-off-ul ediţiei trecute din Super League (campionatul din Elveţia), cu 65 de puncte, la 12 în urma campioanei Young Boys şi cu unul singur peste a treia clasată, Servette Geneva, în faţa căreia a pierdut finala Cupei Elveţiei, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 8-9 după executarea loviturilor de departajare.


Echipa antrenată din 2021 de Mattia Croci-Torti a început cu o victorie noua ediţie a competiţiei interne, 2-1 pe teren propriu cu Grasshopper Zurich, după ce, în pauza competiţională, a disputat cinci partide de pregătire, 2-0 cu Stade Nyonnais, 5-1 cu Bellinzona, 0-1 cu Aarau, 3-1 cu Parma şi 2-3 cu Inter.


În această vară, Lugano i-a adus pe Mattia Zanotti, un fundaş dreapta de la Inter, pentru 2,5 milioane de euro, şi pe un mijlocaul ofensiv Daniel Dos Santos, de la Thun, pentru 850.000 de euro.


Fenerbahce s-a clasat pe locul 2 în ediţia trecută din Super Lig (campionatul din Turcia), cu 99 de puncte, cu trei mai puţine decât campioana Galatasaray şi cu 32 peste a treia clasată, Trabzonspor.

În această vară, gruparea din Istanbul l-a instalat ca antrenor principal pe Jose Mourinho, în locul lui Ismail Kartal, iar portughezul, care are ca obiective titlul şi calificarea în grupele din Champions League, a adus deja şase jucători noi, Caglar Soyuncu, Rade Krunic, Cenk Tosun, Oguz Aydin, Levent Mercan şi Allan Saint-Maximin, veniţi lângă vedete existente deja în lot ca Edin Dzeko, Dusan Tadici, Ryan Kent, Cengiz Under, Fred şi Dominik Livakovic


În partidele amicale din această pauză competiţională, Fenerbahce a trecut de Petrolul, scor 2-1, a remizat cu Admira, scor 1-1, a pierdut cu Hajduk Split, scor 1-2 şi s-a impus cu Strasborg, scor 4-0, şi cu Hull City, scor 5-1.


Lugano şi Fenerbahce nu s-au mai întâlnit până acum, astfel că „dubla” din turul al doilea preliminar din Liga Campionilor este prima confruntare directă dintre cele două echipe.


Superbet oferă cota 1,18 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Lugano – Fenerbahce.

Lugano – Fenerbahce X2
Cotă 1,18

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro