Sari direct la conținut

Europa League: Corvinul vs Rijeka – Misiune dificilă pentru deţinătoarea Cupei României

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Corvinul – Rijeka, meci contând pentru prima manşă a turului al doilea preliminar din Liga Europa, este programat, joi, 25 iulie, de la ora 20:00, pe Stadionul Municipal din Sibiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 2.

Corvinul are o misiune dificilă în tentativa de a avansa în competiţie, dar speră măcar la un rezultat bun pe teren propriu contra celor de la Rijeka, în prima manşă a turului al doilea preliminar din Europa League (manşa a doua este programată, joi, 1 august, de la ora 21:00).


Corvinul, câştigătoarea Cupei României, a început parcursul în Europa League în primul tur preliminar, în care a trecut de Paksi, vicecampioana şi deţinătoarea Cupei Ungariei, 4-0 în deplasare (Sg. Buş 9, M. Lupu 45+2, 86, 90+3) şi 0-2 acasă (Konyves 78, Bode 89).


În primul meci oficial al sezonului, disputat înaintea „dublei” cu Paksi, Corvinul a pierdut în Supercupa României, scor 0-3 în Ghencea cu FCSB, campioana din SuperLiga.


Corvinul a terminat sezonul precedent pe locul 2 în play-off-ul din Liga 2, cu 52 de puncte, cu opt mai puţine decât prima clasată, Unirea Slobozia, dar nu a avut drept de promovare, şi a disputat trei partide de pregătire în această pauză competiţională, 2-3 cu Mura, 0-2 cu Celje (campioana Sloveniei) şi 0-2 cu Borac Banja Luka (campioana Bosniei-Herţegovina).


Corvinul a cucerit Cupa României în calitate de divizionară secundă, după o finală cu Oţelul Galaţi, 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-2 după executarea loviturilor de departajare.


„Rijeka este un adversar de alt calibru. Anul trecut s-a bătut la campionat, l-a pierdut în ultimele două etape. Este o echipă redutabilă, cu fotbalişti cu cote şi salarii foarte mari, dar ne apărăm şansa şi sper să facem o dublă manşă bună”, a spus Florin Maxim.


Rijeka debutează în Europa League direct în turul al doilea preliminar, după ce a terminat sezonul trecut pe locul 2 în Hrvatska Nogometna Liga (campionatul din Croaţia), cu 74 de puncte, la opt în urma campioanei Dinamo Zagreb, în faţa căreia a pierdut şi finala Cupei Croaţiei, 0-0 (d) şi 1-3 (a).


Echipa antrenată de Zeljko Sopic a disputat şase partide amicale în această vară, câştigând trei, 1-0 cu Koper (Slovenia), 7-1 cu Primorje (Slovenia) şi 3-1 cu Nyiregyhaza (Ungaria), pe lângă două eşecuri, 0-1 cu Karlsruher (Germania) şi 0-1 cu Salzburg (Austria), şi o remiză, 1-1 cu Triglav (Slovenia); noua ediţie de campionat începe pe 4 august.


„Corvinul este în liga a doua doar din cauza regulamentului lor nebun în legătură cu privatizarea cluburilor. Ne aşteaptă un meci dificil, dar trebuie să obţinem calificarea. Dacă nu din primul meci, atunci în ambele meciuri”, a spus Zeljko Sopic.


Echipa care se va califica dintre Corvinul şi Rijeka va juca în turul al treilea preliminar din Europa League cu învingătoarea „dublei” Sheriff (Moldova) – Elfsborg (Danemarca), iar echipa eliminată va continua în turul al treilea preliminar din Conference League, unde va întâlni învingătoarea „dublei” Milsami Orhei (Moldova) – Astana (Kazahstan).


Superbet oferă cota 1,18 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Corvinul – Rijeka.

Corvinul – Rijeka X2
Cotă 1,18

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro