Sari direct la conținut

SuperLiga: Poli Iaşi vs Gloria Buzău – Echilibru în Copou

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Poli Iaşi – Gloria Buzău, meci contând pentru etapa a 3-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 27 iulie, de la ora 19:00, pe Stadionul Emil Alexandrescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


Poli Iaşi şi Gloria Buzău, două echipe care se vor lupta în acest sezon pentru a evita retrogradrea, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide ale etapai a 3-a din SuperLiga.


Poli Iaşi are trei puncte acumulate după primele două etape, în care a pierdut pe terenul lui Sepsi, scor 0-1, şi s-a impus acasă, în faţa celor de la Botoşani, cu 1-0.


În această vară, echipa antrenată de portughezul Tony a disputat patru partide amicale, reuşind o victorie, 2-0 cu Pirin Blagoevgrad (liga a doua din Bulgaria), două remize, 1-1 cu Montana (liga a doua din Bulgaria) şi 2-2 cu Radnicki Nis (prima ligă din Serbia), şi un eşec, 1-2 cu ŢSKA Sofia (prima ligă din Bulgaria).


În pauza competiţională, ieşenii au adus zece jucători noi, cei mai reprezentativi fiind Jesus Fernandez (portar, de la Voluntari), Valentin Gheorghe (extremă, de la U Cluj) şi Matei Tănasă (extremă, de la FCSB), dar i-au pierdut pe Silviu Lung (portar, plecat la Universitatea Craiova) şi Sergiu Buş (atacant, plecat la Corvinul).


Gloria Buzău are un punct în clasament după ce a început acest campionat cu o remiză nescontată, obţinută la Ploieşti, scor 0-0 cu Petrolul, după care a pierdut pe teren propriu în faţa lui Sepsi, scor 1-2.


În vară, echipa antrenată de Andrei Prepeliţă a disputat cinci partide de verificare şi nu a reuşit să câştige nici măcar una: 1-4 cu Rapid, 0-2 cu Olimpija Ljubljana, 2-2 cu Radomlje, 1-1 cu Hebar şi 1-2 cu Steaua.


La nivelul lotului, buzoienii s-au întărit, printre alţii, cu fotbalişti cu experienţă la nivelul primei ligi, precum Constantin Budescu (Farul), Dragoş Tescan (U Cluj), Grigore Turda (Voluntari) şi Dragoş Grigore (Rapid), iar la capitolul plecări numele importante sunt Idan Golan (liber de contract) şi Ovidiu Perianu (revenit după împrumut la FCSB).


Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2022-2023 din Liga 2: în sezonul regulat, Poli Iaşi s-a impus în faţa celor de la Gloria Buzău cu 1-0 pe teren propriu, iar în play-off s-au înregistrat două remize, cu acelaşi scor, 1-1, atât în tur, în Copu, cât şi în retur, în Crâng.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Poli Iaşi – Gloria Buzău.

Poli Iaşi – Gloria Buzău 1X
Cotă 1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro