Sari direct la conținut

SuperLiga: Farul vs Botoşani – Gazdele fără gol, oaspeţii fără punct

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro


Farul – Botoşani, meci contând pentru etapa a 3-a din campionatul României, este programat, duminică, 28 iulie, de la ora 19:00, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


Farul, care pare să fi ratat startul noului sezon, şi Botoşani, singura echipă fără nici măcar un punct în acest campionat, se întâlnesc într-un adevărat duel al suferinţei, în etapa a 3-a din SuperLiga.


Farul are un singur punct după primele două etape, în care a pierdut surprinzător pe teren propriu cu nou promovata Unirea Slobozia, scor 0-1, şi a remizat pe terenul celor de la Oţelul, scor 0-0 (este singura echipă care nu a marcat în această ediţie de campionat).


În această vară, echipa lui Gică Hagi (care este aşteptat să preia echipa naţională a României) a disputat şase partide de pregătire: cu Petrocub Hânceşti, două pierdute (1-5 şi 1-2) şi una câştigată (3-2), cu Zimbru Chişinău (5-3), cu Cerno More Varna (0-1) şi cu Steaua (3-0).


„După meciul cu Botoşani, cu siguranţă voi anunţa decizia pe care am luat-o. E un meci important. Hai să ne concentrăm şi după meci veţi auzi în ce direcție, dar, vă daţi seama, că e un proiect important la Constanţa”, a spus Gică Hagi.


La nivelul lotului, au venit doar fotbalişti liberi de contract sau fără sumă de transfer, printre care Mihai Bălaşa, Andrei Ciobanu, Gabriel Iancu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Ducan şi Victor Dican, dar au plecat Ronaldo Deaconu, Kiki, Tudor Băluţă şi Constantin Budescu.


Botoşani a pierdut ambele meciuri disputate până acum, 2-3 pe teren propriu cu Oţelul şi 0-1 în deplasare cu Poli Iaşi, rezultate care au provocat o schimbare de antrenor, Liviu Ciobotariu fiind instalat în locul lui Bogdan Andone.


„Sunt multe lucruri de pus la punct, preiau o echipă din mers, dar mi-am asumat aceste lucru. Pregătirea nu am făcut-o eu, lotul nu l-am făcut eu, însă nu e o scuză pentru mine. Cred că am experiența necesară pentru a regla aceste aspecte. Avem nevoie de rezultate, e un început de campionat şi va trebui să obţinem puncte”, a declarat Liviu Ciobotariu.


Moldovenii au disputat patru meciuri amicale în această vară, 5-0 cu Chiemgau Traunstein, 0-6 cu Legia Varşovia, 3-2 cu Jablonec şi 3-1 cu Reichenau.


În ceea ce priveşte lotul, Botoşani i-a adus pe Eduard Pap şi Chapi Romano, dar s-a despărţit de mai mulţi fotbalişti, printre care Răzvan Ducan, Victor Dican, Reagy Ofosu, Sekou Camara, Ioan Filip şi Andrei Ureche.


În meciurile directe din sezonul regulat al campionatului trecut, cele două echipe au remizat de fiecare dată, 1-1 în tur, pe terenul celor de la Farul, şi 0-0 în retur, la Botoşani.


Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Farul – Botoşani.

Farul – Botoşani 1
Cotă 1,60

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro