Sari direct la conținut

SuperLiga: Petrolul vs Rapid – În căutarea primei victorii

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petrolul – Rapid, meci contând pentru etapa a 3-a din campionatul României, este programat, luni, 29 iulie, de la ora 22:00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


Petrolul şi Rapid, două echipe fără victorie în acest sezon, se întâlnesc într-un nou episod din „Primvs Derby”, de data aceasta în partida care încheie etapa a 3-a din SuperLiga.


Petrolul are un punct în clasament, după ce în prima rundă a remizat pe teren propriu cu nou-promovata Gloria Buzău, scor 0-0, iar în cea de-a doua a cedat în deplasare, în faţa lui Dinamo, scor 1-4.


„Lupii galbeni” au un nou antrenor, pe fostul mare internaţional turc Mehmet Topal, iar în această vară au disputat două partide amicale, ambele în cadrul cantonamentului din Turcia, 1-0 cu Hermannstadt şi 1-2 cu Fenerbahce.


La nivel de lot, Petrolul i-a adus, printre alţii, pe Alexandru Mateiu (Universitatea Craiova), Alexandru Tudorie (UTA) şi Ricardinho (Voluntari), şi s-a despărţit de nume importante precum Jair (liber de contract) şi Alexandru Musi (revenit la FCSB după împrumut).


Rapid are două puncte în clasament după ce a a remizat de fiecare dată în cele două partide din acest sezon, 1-1 cu UTA la Arad şi 2-2 cu CFR Cluj în Giuleşti.


În vară, echipa antrenată de Neil Lennon a disputat cinci partide de verificare: le-a învins pe Ruadomlje, scor 2-1, pe Zaglebie, scor 1-0, şi pe Maribor, scor 4-0, a pierdut cu Celje, scor 0-1, şi a remizat cu Ruzomberok, scor 1-1.


La nivelul lotului, giuleştenii s-au întărit cu Filip Blazek, Luka Gojkovic, Timotej Jambor şi Cristi Manea, Jakub Hromada a fost transferat definitiv, iar Rareş Pop, Claudiu Micovschi, Cătălin Vulturar şi Ştefan Pănoiu au revenit la echipă după perioadele de împrumut; au plecat, în schimb, Funsho Bamgboye, Dragoș Grigore, Alexandru Albu şi Ermal Krasniqi.


„Va fi un meci dificil. Jucăm în deplasare şi ştiu că există o rivalitate între Rapid şi Petrolul. Vrem să câştigăm această partidă. Cunosc puţin istoria acestui derby. Legat de jocul echipei, ceea ce îmi doresc eu este să văd îmbunătăţiri de lungă durată pe tot parcursul unui meci şi să ne creăm ocazii. Am schimbat multe. Acum, pentru mine, totul este despre a câştiga”, a spus Neil Lennon.


În meciurile directe din campionatul trecut, cele două echipe s-au confruntat în sezonul regulat: Petrolul s-a impus în tur pe terenul celor de la Rapid, cu 2-0, pentru ca în retur, la Ploieşti, să se consemneze o remiză, scor 0-0.


Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Petrolul – Rapid.

Petrolul – Rapid X2
Cotă 1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro