Sari direct la conținut

Intră în faliment Recaro, un cunoscut producător de scaune sport pentru mașini

HotNews.ro
Intră în faliment Recaro, un cunoscut producător de scaune sport pentru mașini
Scaune Recaro (foto Tomasz Luczak, Dreamstime.com)

Compania Recaro, faimoasă pentru scaunele sale sport prezente pe multe modele auto, are mari probleme și a cerut intrarea în faliment, scrie publicația Autocar UK. Divizia Recaro Automotive fusese vândută acum patru ani către un fond de investiții.

Printre clienții Recaro se numărau BMW, Ford și Volkswagen. Scaunele au fost prezente pe modele precum Ford Fiesta ST, Volkswagen Golf GTI Clubsport sau Aston Martin Valkyrie.

Acum patru ani, divizia Recaro Automotive a fost vândută de americanii de la Adient către un fond de investiții denumit Raven Acquisitions. Există și divizii Recaro care produc scaune pentru aviație și pentru gaming, dar nu sunt afectate, având alt proprietar și fiind separate de filiala auto.

Nu se știe ce se va întâmpla cu cei 215 angajați de la fabrica grmană din Kircheim unter Teck, un oraș de 40.000 de locuitori din landul Baden-Württemberg.

Recaro a fost creată sub numele de Stuttgarter Carosserie und Radfabrik în 1906 și câteva decenii a produs caroserii pentru Porsche și Volkswagen. Din anii ’60 a lansat producția de scaune auto, pornind cu cele de pe modelul Porsche 911, în 1965.

(Sursa foto: Dreamstime.com)

INTERVIURILE HotNews.ro