Sari direct la conținut

Control ANPC la comercianții din Aeroportul Otopeni: Amenzi de peste 540.000 lei, alimente oprite de la vânzare și puncte de lucru închise

HotNews.ro
Control ANPC în Aeroportul Otopeni / Foto: ANPC
Control ANPC în Aeroportul Otopeni / Foto: ANPC

29 de comercianți din Aeroportul Otopeni au fost verificați marți de inspectorii ANPC, care au descoperit produse alimentare care nu respectau temperatura și condițiile de depozitare, diferențe de gramaj ori zone de preparare insalubre. Autoritatea pentru protecția consumatorilor a aplicat amenzi de peste 540.000 de lei și a oprit temporar activitatea în 15 puncte de lucru.

Inspectorii au verificat 19 puncte de lucru de alimentație publică, 5 magazine de comercializare produse alimentare și nealimentare, 2 case de schimb valutar, 2 puncte de lucru pentru închirieri automobile și un salon de așteptare pentru pasageri.

Comisarii ANPC au constatat deficiențe de la prevederile legale, cum ar fi: „produse alimentare care nu respectau temperatura și condițiile de depozitare impuse de producător, diferența de gramaj între cel declarat de vânzător și produsul comercializat, lipsa informațiilor cu privire la ingredientele produselor alimentare, condiții improprii în zona gastro, zone de preparare insalubră, produse care prezentau modificarea stării termice ori produse neetichetate”, se arată în comunicatul autorității.

Control ANPC la comercianții din Aeroportul Otopeni

Salonul de așteptare pentru pasageri avea mocheta neigienizată și mobilier deteriorat, iar la casele de schimb valutar au fost nereguli legate de lipsa unei valute expuse pe panoul de informare ori situarea panoului de informare cu valutele în locuri nevizibile pentru consumatori.

Printre sancțiunile impuse de inspectorii ANPC au fost aplicarea a 58 de amenzi în valoare de 547.000 de lei, oprirea definitivă de la vânzare a 77 kg și 590 de produse neconforme în valoare de aproximativ 25.000 de lei, precum și oprirea temporară de la vânzare a 5 kg și 527 de produse neconforme în valoare de aproape 100.000 de lei.

În plus s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 15 puncte de lucru și s-a propus închiderea temporară a 5 puncte de lucru pentru o perioadă de la 6 la 12 luni.

INTERVIURILE HotNews.ro