Sari direct la conținut

Champions League: Maccabi Tel Aviv vs FCSB – Misiune dificilă pentru campioana României

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro


Maccabi Tel Aviv – FCSB, meci contând pentru manşa a doua a turului al doilea preliminar din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 31 iulie, de la ora 21:00, pe Boszik Arena din Budapesta, şi va fi transmis în direct de Antena 1 şi de platforma online AntenaPLAY.


Maccabi Tel Aviv, câştigătoarea titlului în Israel, şi FCSB, campioana României, se întâlnesc în partida retur a uneia dintre cele mai echilibrate „duble” ale turului al doilea preliminar din Champions League.


În meciul din tur, FCSB şi Maccabi Tel Aviv au remizat pe Stadionul Steaua din Bucureşti, scor 1-1, după golurile marcate de Dawa (75), respectiv, Biton (71).


Maccabi Tel Aviv a debutat în Liga Campionilor direct în turul al doilea preliminar, privilegiu dat de coeficientul UEFA pe care îl are Israel. Echipa este antrenată de sârbul Zarko Lazetic, instalat în această vară după plecarea lui Robbie Keane, fostul mare internaţional irlandez, cu care Maccabi Tel Aviv a cucerit titlul şi Cupa Ligii.


Israelienii au disputat un singur meci oficial până acum, Supercupa, pe care au câştigat-o după 2-0 cu Maccabi Petah-Tikva, pe lângă alte trei partide amicale, 5-0 cu Ruch Chorzow, 0-0 cu Rakow Czestochowa şi 2-0 cu Omonia Nicosia (campionatul intern va începe abia la finalul lunii august).


Maccabi Tel Aviv s-a clasat pe locul 1 în play-off-ul ediţiei precedente din Ligat HaAl, cu 85 de puncte, cu 11 mai multe decât Maccabi Haifa şi cu 14 peste Hapoel Be’er Sheva.


FCSB a trecut în primul tur preliminar al competiţiei de Virtus, campioana din San Marino, după 7-1 în deplasare (Olaru 6p, 11, 37, D. Popa 22, 27, Miculescu 70, 73 / Battistini 86) şi 4-0 acasă (Al. Băluţă 20, Edjouma 28, 36, Miculescu 72).


În afara „dublei” cu Virtus, FCSB a mai jucat patru meciuri oficiale în acest sezon, 3-0 cu Corvinul în Supercupa României, pe 4 iulie, în Ghencea, apoi 1-1 cu U Cluj (a), 2-2 cu Unirea Urziceni (d) şi 0-2 cu Oţelul Galaţi (a), toate în SuperLiga.


De asemenea, echipa antrenată de Elias Charalambous a disputat şi două partide de pregătire în această pauză competiţională, ambele în cantonamentul din Olanda, 8-0 cu amatorii de la Apeldoorn şi 2-1 cu Almere, locul 13 din 18 în ediţia trecută din Eredivisie.


FCSB s-a clasat pe locul 1 în play-off-ul ediţiei precedente din SuperLiga, cu 49 de puncte, cu trei mai multe decât CFR Cluj şi cu cinci peste Universitatea Craiova.


Câştigătoarea „dublei” dintre Maccabi Tel Aviv şi FCSB va juca în turul al treilea preliminar din Champions league cu învingătoarea dintre Shamrock Rovers (Irlanda) şi Sparta Praga (Cehia), iar echipa eliminată va continua în turul al treilea preliminar din Europe League, unde va întâlni învinsa dintre Panevezys (Lituania) şi Jagiellonia (Polonia).


Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Maccabi Tel Aviv – FCSB.

Maccabi Tel Aviv – FCSB X2
Cotă 1,55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro