Sari direct la conținut

Ce urmează pentru Novak Djokovic după ce și-a împlinit visul cuceririi aurului olimpic la Paris

HotNews.ro
Novak Djokovic, Foto: MUSTAFA YALCIN / AFP / Profimedia
Novak Djokovic, Foto: MUSTAFA YALCIN / AFP / Profimedia

Novak Djokovic a bifat și ultimul titlu important care-i lipsea din fabuloasa-i carieră, sportivul născut la Belgrad cucerind medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Ajuns la 37 de ani, fostul lider ATP are însă în continuare „foame” de trofee, iar Goran Ivanisevic, fostul său antrenor, îl vede mare favorit la câștigarea US Open-ului în doar câteva săptămâni.

Goran Ivanisevic spune că Djokovic este favorit la câștigarea US Open și că l-am putea vedea pe sârb participând la JO de la Los Angeles 2028

Novak a triumfat pe zgura pariziană după o finală electrizantă cu Carlos Alcaraz, iar medalia de aur s-a așezat cuminte la gâtul jucătorului cu cele mai bune statistici din istoria tenisului.

Goran Ivanisevic, fostul său antrenor, îi avertizează pe rivalii lui Djokovic: are în continuare foame de trofee, iar la US Open este mare favorit la cucerirea trofeului pe Arthur Ashe.

„Sunt atât de fericit că a reușit în sfârșit să câștige medalia de aur. Sper să cucerească al 25-lea Grand Slam (n.r. la US Open) și să doboare recordul. Apoi se poate retrage, deși tipul ăsta nu se va retrage niciodată.

Această medalie de aur îl va ajuta să-și găsească motivația, iar dacă joacă precum a făcut-o la Paris va fi omul de neînvins la US Open”, spune Goran Ivanisevic, citat de Tennis Majors.

Mai mult decât atât, Ivanisevic aduce în discuție o eventuală participare a lui Djokovic la Jocurile Olimpice de la Los Angeles. La acel moment, marele campion din Serbia va avea 41 de ani.

„Ținând cont de cât de ‘nebun’ este, nu m-ar mira deloc să-l văd participând la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028”, a conchis Ivanisevic.

Djokovic a triumfat alături de Ivanisevic la următoarele competiții: Australian Open (de trei ori), Wimbledon (de trei ori), Roland Garros (de două ori), US Open (o dată), plus șapte titluri de categorie Masters (ATP 1000).

De-a lungul carierei, Djokerul a lucrat cu antrenori precum Riccardo Piatti, Nikola Pilic, Todd Martin, Mario Ancic, Andre Agassi, Boris Becker, Radek Stepanek, Marian Vajda și Goran Ivanisevic.

Dacă va triumfa la US Open, Djokovic o va depăși pe legendara Margaret Court: cei doi au în acest moment câte 24 de titluri de Grand Slam cucerite în carieră.

Trebuie menționat însă că australianca a cucerit 13 dintre aceste tituri majore înainte de Era Open a tenisului, cea care a debutat în 1968.

INTERVIURILE HotNews.ro