Sari direct la conținut

VIDEO Centura Timișoarei, un nou drum cu o bandă pe sens, va fi gata abia din toamnă. Cum arată acum

HotNews.ro
VIDEO Centura Timișoarei, un nou drum cu o bandă pe sens, va fi gata abia din toamnă. Cum arată acum
Centura Timisoara Sud in lucru / Captura Youtube/Pro Infrastructura

Varianta Ocolitoare Timișoara Sud, un nou drum cu o bandă pe sens lung de aproape 26 kilometri de la DN 6 la DJ591, va fi gata abia în toamnă, cu cel puțin două luni întârziere față de termenul oficial, susține Asociația Pro Infrastructura.

„Centura Timișoara, gata în 15-20 septembrie cu vreo două luni întârziere”, spune Asociația Pro Infrastructura care publică un video realizat din dronă cu întreg șantierul variantei ocolitoare Timișoara Sud.

Contractul pentru cei 25,69 kilometri de drum național cu o bandă pe sens a fost semnat cu UMB în 27.06.2023, a primit ordin de începere în 10.07.2023 și prevede 12 luni de execuție directă, fără perioadă de proiectare. Valoarea contractului este de 384 milioane de lei, iar stadiul fizic actual depășește 77% conform informațiilor centralizate de CESTRIN.

„Cei de la UMB mai au două puncte critice rămase în urmă: rampele pasajelor pe centură peste DJ592 (Moșnița) și peste DN59 (Șag). La ambele vorbim o soluție tehnică migăloasă, cu „biscuiți”. Umpluturile și prefabricatele trebuie să respecte niște parametri tehnologici stricți (timp pentru compactare, temperatură, proceduri)”, explică Asociația Pro Infrastructura.

„Acestor puncte nevralgice li se mai adaugă sectoare cu asfalt de așternut și parapete de protecție de pus, hidroizolația și restul de lucrări pe pasajul peste calea ferată din zona Freidorf, marcajele și alte mărunțișuri. Estimăm inaugurarea în jur de 15-20 septembrie, în funcție și de vreme, adică o scurtă întârziere de aproximativ două luni față de termenul contractual de finalizare inițial, 10 iulie”, susține API.

Varianta de ocolire Timișoara – Sud

  • Lungime: 25,69 km (DN6 – DJ591
  • Constructor: UMB
  • Valoare: 384 mil lei
  • Contract semnat: iunie 2023 (ordin de incepere iulie 2023)
  • Termen: 12 luni executie
  • Stadiu fizic: 77%
INTERVIURILE HotNews.ro