Sari direct la conținut

Bogdan Racovițan, în pericol să rateze meciurile României din Liga Națiunilor

HotNews.ro
Bogdan Racovițan, în pericol să rateze meciurile României din Liga Națiunilor
Bogdan Racovitan / Sursa foto: Maciej Rogowski / imago sportfotodienst / Profimedia

Bogdan Racovițan a suferit o accidentare la genunchi care îl poate ține departe de fotbal pentru o perioadă îndelungată. Rămâne de văzut dacă fotbalistul poate fi apt pentru meciurile României din Liga Națiunilor.

Apărătorul a făcut parte din lotul cu care Edward Iordănescu a abordat turneul final european, tricolorii bifând o prezență în optimi la Euro 2024.

Racovițan a fost utilizat în două partide, de fiecare dată venind de pe bancă: victoria la scor împotriva selecționatei Ucrainei (3-0) și înfrângerea din optimile de finală în fața Olandei (0-3). În total, apărătorul a jucat timp de 55 de minute.

Fundașul s-a accidentat într-un meci disputat de echipa sa de club, Rakow, împotriva nou-promovatei Katowice (Liga Poloniei). Jucătorul a părăsit terenul în minutul 83, după ce a suferit o accidentare serioasă la genunchi.

Presa din Polonia a anunțat faptul că Racovițan este în pericol să lipsească de pe teren câteva luni de zile, caz în care nu ar putea juca în Liga Națiunilor.

România va debuta pe 6 septembrie, în deplasare, cu Kosovo. Va urma apoi pentru tricolori duelul cu Lituania, de acasă, din data de 9 septembrie.

Naționala va disputa două partide și în luna octombrie, împotriva selecționatelor din Cipru (12 octombrie) și Lituania (15 octombrie). Ambele meciuri vor fi jucate pe teren advers.

Ultimele meciuri ale „tricolorilor” vor avea loc în luna noiembrie, ambele urmând a fi disputate „acasă”. Prima partidă va fi cu Kosovo, pe 15 noiembrie, iar cea de-a doua împotriva selecționatei Ciprului, pe 18 noiembrie.

Venirea lui Mircea Lucescu pe banca tehnică a selecționatei României poate schimba statul lui Racovițan, dat fiind faptul că antrenorul a declarat că va miza pe jucători tineri.

„În două zile nu se pot face schimbări. E normal să mizez pe același grup de jucători, dar cu siguranță voi aduce schimbări. Să selectezi o națională înseamnă să ai mai multe criterii: valoare, formă sportivă, legat de competiția în care joci. Voi fi preocupat de evoluția jucătorilor tineri.

Din primul lot de jucători pentru aceste două meciuri cu Kosovo și Lituania, cu siguranță că nu voi lipsi jucătorii tineri. Cei mai buni jucători din echipa de tineret vor face parte din lotul echipei mari”, a declarat Mircea Lucescu, noul selecționer, într-o conferință de presă.

Accidentarea lui Racovițan reprezintă o pierdere mare pentru Rakow

Racovițan este un om de bază la Rakow, formație care în acest moment se află pe locul 6 din Ekstraklasa, primul eșalon valoric din Polonia.

„Pierderea lui Racovițan va fi o lovitură mare pentru echipa condusă de Marek Papszun. Un fundaș înalt este un element important al acestei echipe. Până acum, a jucat 70 de meciuri și a marcat 5 goluri”, a relatat publicația sportivă meczyki.pl.

INTERVIURILE HotNews.ro