Sari direct la conținut

Motivul pentru care antrenorul lui Arsenal a angajat hoţi de buzunare pentru a fura de la jucătorii săi

HotNews.ro
Motivul pentru care antrenorul lui Arsenal a angajat hoţi de buzunare pentru a fura de la jucătorii săi
Mikel Arteta / Sursa foto: Simon Dael / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tehnicianul formației londoneze Arsenal, Mikel Arteta, a angajat o echipă de hoți de buzunare cu scopul de a fura cheile și telefoanele „elevilor” săi. Antrenorul a vrut să își învețe jucătorii o lecție importantă, aceea că trebuie să fie mereu atenți la tot ceea ce îi înconjoară.

Mikel Arteta este unul dintre cei mai longevivi antrenori din Premier League, aflat la a 6-a stagiune consecutivă pe banca „Tunarilor”.

Potrivit publicației americane The Athletic, Mikel Arteta a angajat o echipă de hoți profesioniști pentru a le arăta elevilor săi că trebuie să fie mai atenți la tot ce îi înconjoară. De asemenea, tehnicianul a vrut să le inducă jucătorilor faptul că trebuie să fie într-o stare de alertă constantă, pregătiți pentru orice.

Evenimentul a fost planificat cu foarte mare atenție, hoții de buzunare acționând în timpul unei cine festive la care au participat toți membrii echipei.

La sfârșitul mesei, managerul le-a cerut elevilor săi să își golească buzunarele, moment în care mulți jucători au constatat că le lipsesc bunurile personale.

Nu este prima dată când tehnicianul folosește o metodă neobișnuită de antrenament.

În sezonul competițional 2022-2023, înaintea unui duel împotriva „cormoranilor” antrenați la acel moment de Jurgen Klopp, Arteta a instalat difuzoare performante care au redat imnul celor de la Liverpool, You’ll Never Walk Alone. Tehnicianul a argumentat că acest lucru îi va pregăti pe jucători pentru atmosfera incendiară de pe Anfield.

Arsenal, una dintre principalele favorite la titlu în Premier League

Formația antrenată de Mikel Arteta este considerată ca fiind una dintre favoritele la câștigarea Premier League. În ultimele două sezoane, „Tunarii” au terminat pe poziția secundă.

Arsenal va debuta în noul sezon al Premier League pe 17 august, într-un duel împotriva celor de la Wolverhampton Wanderers. Meciul va fi jucat acasă, pe Emirates Stadium.

În turneul de pregătire din această vară, baietii lui Arteta au remizat cu Bournemouth (scor 1-1), au obținut o victorie la limită in fata celor de la Manchester United (2-1), si au pierdut cu Liverpool, formație antrenata de Arne Slot (1-2).

Totuși, există motive de bucurie pentru fanii echipei. Echipa antrenată de Arteta s-au impus cu ușurință în fața celor de la Bayer Leverkusen, campioana din Bundesliga, cu scorul de 4-1. Pentru Arsenal, au marcat Zinchenko, Trossard, Jesus și Havertz.

INTERVIURILE HotNews.ro