Sari direct la conținut

Banksy a invadat Londra cu pisică, lup, maimuță, elefanți. Să ne arate cât de simplu te poți bucura de viață

HotNews.ro
Banksy a invadat Londra cu pisică, lup, maimuță, elefanți. Să ne arate cât de simplu te poți bucura de  viață
Londonezi admirând o nouă operă a lui Banksy - FOTO: Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vara asta? Săptămâna trecută! Banksy a desenat iar ziduri. De data asta muralele sale reprezintă animale de tot felul. Animalele din vopsea au invadat Londra. Este o invazie blândă care poate fi traseu de călătorie prin Londra. și să-ți spui: uite ce simplă este viața! Păi, e simplu. Viața e o trompă legănată. O întindere leneșă. Ține de tine, omule, să iei exemplu de la elefant, pisică. Uite-le trăind cu tine în Londra. O spune Banksy în ultima sa expoziție secretă, întinsă prin locuri surprinzătoare din Londra.

Pisică, capră, elefanți, maimuțe, pelicani. Banksy în toată Londra

O pisică neagră, dolofană și arcuită, trăindu-și lenevia. Pe un panou publicitar. Edgware Road din Cricklewood, nord-vestul Londrei.
O capră încercând să sară, dar simțind fragilitatea sa și nesiguranța săriturii. O capră rămânând așa, agățată între un punct de sprijin înghesuit și un punct în abis. Este lângă Kew Bridge, în sud-vestul Londrei.
Doi elefanți se amuză jucându-se cu trompele. Pe ferestrele zidite ale unei case din Chelsea.
Un trio de maimuțe traversând în pas vioi, ca niște oameni sporovăind vivace. Traversează un pod peste Brick Lane, în estul Londrei.
Uite și un lup singuratic care urlă, dar nu urlă să prăduiască ceva. Urlă să ne amintească să fim împreună, să ne placă viața. Lupul era pe o antenă satelit de pe un acoperiș din Peckham.
Nostimi sunt și pelicanii care se joacă cu peștele. Iată-i deasupra unui magazin de pește și chipsuri Walthamstow, într-un colț pe Bulevardul Pretoria.

De ce ne dăruiește Banksy atâtea vara asta?

Pisica, capra, maimuțe, lupul, pelicanul, elefanții nu se devorează între ele. Și n-au apărut să ne amenințe, pe noi oamenii. Sunt blajine făpturi apărute de niciunde, menite să fie parte din felul nostru omenesc de a fi. Să ne amintească ce simplu este să fii ca o pisică leneșă vara asta, nu? Să ne amintească ca sunt curioși din fire. Să fim surprinși și să râdem că această zoologie o putem descoperi, uite-o sus pe un billboard, uite-o pe o casă părăsită, uite-o pe un cap de pod, pe o antenă. Un dar, anonim ca Banksy, descoperit unde ne așteptăm mai puțin.

Toate aceste făpturi desenate în bucuria lor, ne reamintesc nouă, trecătorilor prin Londra de seninătate, de simplitatea vieții pe care o uităm adesea.

Banksy este autorul acestui spectacol londonez ce merită văzut, el și-a revendicat jungla desenată. Banksy ca de obicei ne surprinde cu gratuitatea gestului lui. Dar omul, cum e el om, a fugit cu pisica, a jefuit și lupul. Călătorul prin Londra acestot zile însă se bucură să știe că cineva pe nume Banksy le-a pus acolo sus pemtru el. Și dacă nu găsește pisica sau pelicanii la locul lor și-i închipuie și zâmbește.

Banksy ne dăruiește o distracție de-o viață. Animale bete de bucurie în jungla umană londoneză.

Toată jungla Londrei aici.

INTERVIURILE HotNews.ro