Sari direct la conținut

SuperLiga: Petrolul vs U Cluj – Ardelenii vor să rămână invincibili

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petrolul – U Cluj, meci contând pentru etapa a 5-a din campionatul României, este programat, luni, 12 august, de la ora 19:00, pe Stadionul Ilie Oană, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Petrolul şi U Cluj, două echipe de tradiţie ale fotbalului românesc, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 5-a din SuperLiga.

Petrolul are cinci puncte acumulate după primele patru etape, în care a înregistrat o victorie, 1-0 cu Rapid (a), două rezultate de egalitate, 0-0 cu Gloria Buzău (a) şi 0-0 cu Universitatea Craiova (d), şi o înfrângere, 1-4 cu Dinamo (d).

Echipa antrenată de fostul mare internaţional turc Mehmet Topal vine după două meciuri în care nu a încasat gol şi nu se poate baza pe căpitanul Valentin Ţicu, care va lipsi cel puţin şase luni din cauza unei accidentări grave.

„Fiind doar începutul de sezon, nici noi nu suntem 100% pregătiţi. Totuşi, pot considera performanţa jucătorilor noştri drept satisfăcătoare, după cele patru meciuri. Oricum, nu vor fi adversari facili şi nici meciuri ușoare. Liga din România este mult mai competitivă decât pare din exterior, aşa că fiecare victorie va fi cu adevărat valoroasă”, a declarat Mehmet Topal.

U Cluj a strâns opt puncte în cele patru runde disputate până acum în SuperLiga, după două succese, 3-1 cu Hermannstadt (a) şi 3-2 cu CFR Cluj (d), şi două remize, 1-1 cu FCSB (d) şi 0-0 cu UTA (d).

Ardelenii antrenaţi de Ioan Ovidiu Sabău sunt neînvinşi în actualul sezon, deşi au disputat trei partide în deplasare (aceasta de la Ploieşti va fi a patra din cinci etape!), şi par să fie o candidată serioasă la play-off.

„Nu e mai uşor. Acum, toţi adversarii ne tratează diferit. Vor fi foarte motivaţi. Nu pot fi deconectaţi sau relaxaţi cei de la Petrolul. Da, m-ar mulţumi şi un punct. Nu e uşor să ai patru jocuri, din care două cu CFR Cluj şi FCSB, şi să ai opt puncte, cu o echipă care a făcut multe modificări în lot”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Cele două echipe s-au confruntat de trei ori în campionatul trecut: ambele meciuri din sezonul regulat s-au încheiat la egalitate, 1-1 în tur la Ploieşti şi 0-0 în retur la Cluj-Napoca, iar în play-out, Petrolul s-a impus pe terenul celor de la U Cluj, cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Petrolul – U Cluj.

Petrolul vs U Cluj X2
Cotă 1.38

*cotă valabilă la ora publicării acestui articol

INTERVIURILE HotNews.ro