Sari direct la conținut

Biden susține eliminarea taxelor pe bacșișuri, spune Casa Albă

HotNews.ro
Biden susține eliminarea taxelor pe bacșișuri, spune Casa Albă
Președintele Statelor Unite, Joe Biden, face declarații, alături de vicepreședinta Kamala Harris, în Sala Roosevelt a Casei Albe, Washington. Sursa foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Președintele american Joe Biden susține ideea eliminării taxelor pe bacșișurile pentru lucrătorii din industria serviciilor și ospitalității, a anunțat luni Casa Albă, relatează Reuters.

„Absolut”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, întrebată la o conferință de presă dacă Biden ar semna o lege care să facă acest lucru dacă ar fi adoptată de Congres. „Acesta este un lucru pe care președintele îl susține. Susține eliminarea taxelor pe bacșișurile pentru lucrătorii din servicii și ospitalitate”, precum și creșterea salariului minim.

Declarația a venit după ce vicepreședinta Kamala Harris, candidata democrată la președinție, a declarat sâmbătă, în Nevada, că sprijină eliminarea taxelor pe bacșișuri, luând o poziție similară cu rivalul ei, Donald Trump, în efortul de a obține voturile angajaților din sectorul industriei serviciilor.

Acest grup este o circumscripție mare și influentă politic în Nevada, care este de așteptat să fie contestat strns la alegerile din noiembrie 2024.

Sprijinul pentru această politică marchează o zonă rară de acord între candidații celor două partide majore.

Aproximativ 2,2 milioane de americani au lucrat în industria ospitalieră în 2022, potrivit Departamentului Muncii din SUA, mulți atrăgându-și o parte din venituri din bacșișuri.

Trump, care a declarat la un miting din Las Vegas în iunie că va încerca să pună capăt impozitării veniturilor din bacșișuri, a acuzat-o pe Harris că i-a furat propunerea.

„Kamala Harris, a cărei perioadă de „lună de miere” se termină… tocmai mi-a copiat politica FĂRĂ TAXE PE BACȘIȘURI”, a spus Trump în aplicația sa Truth Social. „Diferența este că ea nu o va face, o vrea doar în scopuri politice!”

Un oficial de campanie a lui Harris a spus că propunerea ei va necesita ca legislația să fie adoptată de Congres.

„În calitate de președinte, ea va colabora cu Congresul pentru a elabora o propunere care vine cu o limită de venit și cu cerințe stricte pentru a împiedica administratorii de fonduri speculative și pe avocați să-și strecoare compensația pentru a încerca să profite de politică”, a spus oficialul.

INTERVIURILE HotNews.ro