Sari direct la conținut

Cât costă noile smartphone-uri Pixel cu inteligență artificială de la Google

HotNews.ro
Cât costă noile smartphone-uri Pixel cu inteligență artificială de la Google
Google AI, Foto: Jaque Silva / Zuma Press / Profimedia

Google a prezentat marți noile sale smartphone-uri Pixel, cu inteligență artificială generativă (AI), un nou pas în direcția ambițiilor sale de a crea asistenți AI din ce în ce mai sofisticați, actualul graal al Silicon Valley, potrivit AFP.

Diferiți directori au urcat pe scena din Mountain View, sediul grupului californian nu departe de San Francisco, pentru a exalta virtuțile Pixel 9, ale ceasurilor conectate și ale altor accesorii.

Dar vedeta spectacolului a fost inteligența artificială generativă, care este acum integrată în inima dispozitivelor pentru a permite utilizatorilor să comunice direct și fluent cu telefonul.

Grupul californian are un avantaj major în cursa pentru agenții AI: informațiile despre utilizatori.

Datorită serviciilor sale foarte răspândite, dacă nu chiar dominante, cum ar fi motorul său de căutare, sistemul său de operare mobil Android și aplicații precum YouTube, Google Maps și Gmail, compania este în măsură să colecteze numeroase date foarte personale.

Înarmat cu aceste informații, un asistent AI are potențialul de a deveni un secretar accesibil la orice oră, capabil să îndeplinească numeroase sarcini în numele utilizatorului.

Gemini, principalul model de inteligență artificială al Google, „vă poate oferi un ajutor personalizat de neegalat prin accesarea, cu permisiunea dvs., a informațiilor relevante din căsuța dvs. de Gmail, calendar și multe altele”, s-a entuziasmat Shenaz Zack, un director al gamei Pixel, în cadrul unei conferințe de presă înaintea evenimentului de marketing.

În ciuda imperiului său online, Google nu a reușit să pătrundă pe piața smartphone-urilor, o piață dominată de Apple, precum și de Samsung din Coreea de Sud și de Xiaomi din China.

Însă Apple s-a lansat foarte recent în domeniul inteligenței artificiale generative, prezentând „Apple Intelligence” în iunie, la un an și jumătate după ce OpenAI și-a început cursa frenetică cu ChatGPT.

Prețurile telefoanelor

Google, în frunte cu Microsoft, se bazează pe alianța dintre ecosistemul său digital și tehnologia sa pentru a da un nou impuls smartphone-urilor sale.

Modelele Pixel 9 dispun de un cip conceput la comandă pentru Gemini, capabil să înțeleagă și să producă date sub formă de text, sunet, imagini și altele.

Integrat în telefoane, acesta va acționa ca un majordom: va face programări la coafor sau la garaj, va scrie mesaje, va găsi capturi de ecran și va extrage informații din acestea, va consulta o invitație la un eveniment și va verifica disponibilitatea utilizatorului, printre altele.

Pixel 9 va fi disponibil de la 900 de euro, cele mai avansate modele „Pro” de la 1.100 de euro, iar modelul pliabil de la 1.900 de euro.

INTERVIURILE HotNews.ro