Sari direct la conținut

VIDEO Google a lansat modul audio pentru chatbot-ul Gemini, iar funcțiile de inteligență artificială vor fi prezente în tot mai multe aplicații

HotNews.ro
VIDEO Google a lansat modul audio pentru chatbot-ul Gemini, iar funcțiile de inteligență artificială vor fi prezente în tot mai multe aplicații
Google Gemini Live (foto: Juliana Yamada / AP / Profimedia

La evenimentul la care au fost anunțate noile telefoane Pixel 9, care vor fi disponibile oficial și în România, Google a comunicat mult despre chatbot-ul Gemini care va fi integrat în tot mai multe aplicații și are și un mod audio. „Suntem cu totul în era Gemini”, a spus un important oficial Google, la evenimentul din Mountain View, California.

Google Gemini este un model avansat de inteligență artificială și poartă acest nume din februarie 2024, când compania a decis că Bard, prezentat în martie 2023, se va numi Gemini.

Acum, compania a prezentat Google Gemini Live AI, o versiune îmbunătățită a modelului de inteligență artificială Gemini, specializată în interacțiunea vocală.

Google spune că Gemini Live AI aduce o experiență de interacțiune mult mai fluidă și intuitivă cu inteligența artificială, făcându-l „un companion util în viața de zi cu zi”. Compania spune că acest nou asistent „înțelege contextul conversației și oferă ajutor relevant”.


„Utilizatorii pot folosi pe noile telefoane din gama Pixel 9 asistentul Gemini Live, care oferă asistență vocală instantanee și răspunsuri la întrebări, într-un mod conversațional natural. Acest serviciu este disponibil momentan doar în limba engleză. Pentru a asigura o experiență de utilizare a capabilităților AI cât mai fluidă, noile dispozitive Pixel 9 beneficiază de mai multă memorie internă: 12 GB RAM pentru Pixel 9 și 16 GB pe Pixel 9 Pro și Pixel 9 Pro XL”, spun cei de la Google.


Pe telefoanele Pixel 9, Gemini Live înlocuiește cunoscutul Google Assistant.

Poți vorbi cu Gemini Live AI la fel cum ai vorbi cu o persoană, fără a fi nevoie să formulezi întrebări precise, susțin cei de la Google, care adaugă că poți să schimbi subiectul în timpul conversației și poți să alegi să discuți cu una dintre cele zece voci disponibile.

Au fost oferite și câteva exemple: îi poți cere lui Gemini Live câteva sfaturi pentru un interviu de angajare sau îl poți pune să caute în Gmail un anumit mail în care un prieten îți scria la ce oră trebuie să vă întâlniți.

Unul dintre punctele „forte” promise ține de integrarea cu diverse aplicații, ideea fiind că te poți folosi de Gemini pentru a căuta elemente într-o anume aplicație. Aici Google are un uriaș avantaj față de orice companie: deține date foarte multe despre useri, colectate în ultimii 10-15 ani prin Gmail, Maps, YouTube, Docs și alte aplicații.

Cei de la Google spun că s-au concentrat pe ideea de performanță a sistemului, astfel încât asistentul vocal să răspundă cât mai rapid posibil și să nu prea fie „lag”.

În afară de posesorii Pixel 9, Gemini Live va putea fi utilizat și de cei care au telefoane cu Android și care plătesc abonamentul lunar de 20 de dolari la Gemini Advanced.

INTERVIURILE HotNews.ro